Svima nam se dogodi da upadnemo u rutinu kada je pitanju kosa; ponekad je strah jači od ikakvog eksperimentisanja, ne samo sa bojom, već i stilom frizure.

Ipak, četrdesete su idealan period da se poigrate se sa dužinom i teksturom. Kao i uvek, na umu moramo da imamo da pravila ne postoje - sve možete da isprobate i nosite sa svojim stilom.

Četrdesete su vreme kada se ne treba tvrdoglavo držati jedne frizure godinama, već isprobati i kratke varijante koje će savršeno istaći vaše crte ili oblik lica.

1. Kovrdžavi bob

Za žene iznad 40 preporučuje kovrdžavi bob, a tajna leži u hidriranim i navlaženim loknama. Koristite intenzivne maske za obnavljanje kovrdža, nakon čega možete staviti gel za oblikovanje kovrdži ili penu.

2. Bob u A liniji

Kod ove frizure je kosa kraća na vratu pozadi, a sve duža i duža prema šiškama. Odgovara svakom tipu kose i može se stilizovati na bezbroj načina, a jedan od omiljenih, koji ostavlja ovaj oštar look, je samo ravno isfenirana kosa.

3. Razigrani pixie

Žene nakon 40 godina kraćom kosom obično pokazuju samopouzdanje. Nakon mnogo godina farbanja ili izbeljivanja kose, ovo je idealan razlog da osvežite frizuru i pređete na sofisticirane stilove.

4. Dugački bob

Ova frizura je zaista bezvremenska i super jednostavna za održavanje. Okružuje lice svojom dužinom koja uglavnom dolazi do ramena ili do ključne kosti što je čini lakom za stilizovanje. Frizeri na ovu dužinu obožavaju da vide meke morske talase koji neodoljivo podmlađuju svaku ženu.

5. Malo duži pixie

Za ovu frizuru potreban vam je minimalan napor kako biste je stilizovali bez obzira na priliku. Pixie stoji mnogim ženama, pogotovo onima koje imaju dobru teksturu kose.