Koliko puta vam se dogodilo da nanesete puder, a već, nakon samo par sati, kreće da se ljuspa ili nakuplja u naborima? Do ovako nečeg dolazi upravo zato što je sama tehnika nanošenja loša, a ona nema samo veze sa kvalitetom proizvoda i alatkama koje koristite već i sa tim na koji način pripremate kožu.

Zato vam donosimo najbolji način na koji bi trebalo nanositi podlogu, ali tako da stoji ceo dan i izgleda savršeno.

Šta je sve potrebno da bi puder izgledao savršeno?

Da bi vaša podloga bila besprekorna potrebni su vam: odgovarajuće sredstvo za čišćenje lica, hidratantna krema, prajmer, puder po želji i četka i beauty blender ili sunđerčić ovog tipa.

Prvi korak - čišćenje

Pre nego što nanesete puder, postarajte se da ste lice dobro očistili. Sigurni smo da ne želite cakey izgled ili da dovedete do pojave bubuljica i mitisera, do čega može doći ukoliko nanosite proizvode na kožu koja nije čista.

Lice uvek treba dobro očistiti pre nanošenja pudera
Pexels/Anna Shvets 

Tek kada je lice potpuno čisto i suvo, možete preći na sledeći korak.

Drugi koran - pripremite vašu kožu

Jako je bitno da kožu pripremite za nanošenje šminke, odnosno, da ne posegnete sa proizvodom odmah nakon čišćenja lica. Vaša koža nakon dubinskog čišćenja ima otvorene pore, što znači da, ukoliko je ne pripremite, baza će pokazati teksturu još više.

Serumom ili kremom nahhranite kožu nakon čišćenja.
Shutterstock 

Lice možete blago izmasirati ledom, i navlažiti ga pa naneti hranljivi serum poput hijaluronskog koji će koži vratiti elastičnost ili pak kremu lagane teksture. Izbegavajte masne kreme, koje vam mogu zapušiti pore.

Treći korak - prajmer

Mnogi ovaj korak preskaču, a upravo je on zaslužan za to što puder stoji i ne mrda tokom dana. Možete koristiti jednu ili više vrsta prajmera.

Prajmeri su bitni za besprekoran ten.
Profimedia 

Na tržištu se mogu naći oni koji čine da pore budu manje vidljive, kao i oni koji će licu dati iluminating efekat. Prajmeri su ti koji su zaslužni za blurovanu kožu kao kada koristite filtere na mrežama, te je bitno da ih nikako ne preskačete.

Četvrti korak - nanošenje pudera

I došli smo do ključnog koraka. Na prvom mestu, puder mora da bude u odgovarajućoj nijansi. Takođe, proverite da li je proizvod koji koristite namenjen za vaš tip kože. Tokom leta se savetuje i da koristite formule sa SPF-om, ili da ovo bude vaš korak pre nanošenja prajmera.

Jako je bitno da nađete pravu nijasu pudera.
Shutterstock 

Puder uvek nanesite u maloj količini, ravnomerno po licu, i izbegavajte velike količine proizvoda jer će delovati cakey, i veće su šanse da će doći do "pucanja" i ljuspanja kasnije. Puder je najbolje najpre naneti čistim prstima, pa tek onda blendati četkom i blenderom.

Peti korak - blending, blending i još blendinga

Slavni šminkeri su saglasni kada je u pitanju sama tehnika nanošenja - najbolje je da proizvod najpre raširite četkom, pa tek onda da ga utapkate nakvašenim blenderom.

Dobrim blendanjem dobićete fantastično podlogu.
Shutterstock 

Ne prepotučuje se da sve vreme radite četkom jer ostavlja poteze iza sebe, te je sunđer za to mnogo bolji. Nežno utiskujte sve dok se podloga potpuno ne utopi sa vašom kožom. Tek kada ste srećni kako vaša baza izgleda možete nastaviti na korektor, konturisanje, i setovanje.