Gotovo svaka žena se oseća lepše kada nanese malo šminke koja joj instant daje blistav izgled, a da pritom ne ostavlja osećaj težine i i maske na licu.

Poenta svakodnevnog make-upa je da je vrlo jednostavan i brz za izvođenje, a šta će nam instant dati blistavost nego prozračan puder?

Pored toga što nam je od velike važnosti da puder koji nanosimo svakodnevno ne osećamo fizički na licu, već samo da prekrijemo nepravilnosti i ujednačimo ten, od ključnog značaja nam je njegova dugotrajnost.

Pored sjajnih bb krema kojima treba češće da zamenimo pudere, za one koji su ljubitelji veće, a opet ne preterane, pokrivne moći imamo predloge tečnih podloga u nastavku:

Bourjois Healthy Mix

Formulacija je prvenstveno namenjena onima sa suvom ili normalnoj ka suvoj koži koja je sklona pucanju pudera na licu. Lepo će ujednačiti ten, prekriti blago crvenilo i nepravilnosti ali za tamne podočnjake i komplikovanije fleke i bubuljice će vam ipak trebati korektor.

Lepo će ujednačiti ten, prekriti blago crvenilo i nepravilnosti.
Lilly.rs 

Loreal True Match

Jedan od definitivno najpopularnijih tečnih pudera sa prirodnim mat finišem. Njegova moćna formula uspešno čuva sjaj pod kontrolom, upija ulje i odoleva znoju što ga čini još poželjnijim u prolećnom i letnjem periodu. Postojan je do 8h, što ga čini doličnim za posao, veoma je lagan i poseduje srednju pokrivnu moć.

Njegova moćna formula uspešno čuva sjaj pod kontrolom.
Lilly.rs 

Too Faced Peach Perfect

Ukoliko vam se koža brzo prosija onda vas u potpunosti razumemo zašto ne birate BB kreme ili tintove. Sa ovim puderom će čak i masna koža biti zaštićena, a ten će vam trajati od jutra do mraka najviše zbog lagane, a postojane formule. Fascinantna činjenica je da na licu izgleda potpuno prirodno, dok koža istovremeno dobija blur efekat. Kako piše na njegovoj deklaraciji, ima srednju pokrivnu moć, a potvrđujem da uspešno kontroliše lučenje sebuma čak i do 14h, da dobro ste čuli.

Puder koji izgleda potpuno prirodno na licu
Too Faced 

Giorgio Armani Beauty Luminous Silk

Ova linija važi za jednu od najbolje čuvanih tajni svetskih šminkera, i to sa velikim razlogom. Formula ovog tečnog pudera napravljena je s ciljem da omogući ženama da postignu savršen ten sa srednjom prekrivenošću, zahvaljući kojoj čini kožu blistavom i svilenkastom na dodir. S efektom oživljavanja tena i održavanja blistave svežine tokom celog dana, ovaj puder je s razlogom postao jedan od mojih prvih izbora kada je u pitanju svakodnevna šminka.

Formula ovog tečnog pudera napravljena je s ciljem da omogući ženama da postignu savršen ten.
Giorgio Armani 

Revlon Colorstay

Revlon Colorstay puder dolazi u dve varijante – za normalnu i suvi i za manu i problematičnu kožu. U prvoj verziji, formula je hidrantna i koži pruža satenski finiš, dok je u drugoj bez ulja i daje odličnu prekrivenost. Tekstura je, u oba slučajan, lagana i lako se stapa s kožom, a ono što nam je neophodno i treba uvek da gledamo kada biramo tečnu podlogu jeste da sadrži i SPF faktor.

Tekstura je, u oba slučajan, lagana i lako se stapa s kožom.
Lilly.rs