Ukoliko ste u potrazi za frizurom koja će naglasiti ono najlepše na vama i uneti moderan vajb u vaš stil, ne brinite, jer smo pronašli tri koje su idealne za dame koje su prešle 40, a za kojima mesecima vlada pomama u frizerskim salonima, sa razlogom!

Nevezano koji od ova tri stila izaberete jedno je sigurno - izgledaćete podmlađeno i sveže, te dobro obratite pažnju na savete vodećih stilista za frizure koje nikada neće zastariti.

1. Shaggy Bob sa Sideswept šiškama

Shag je neverovatna frizura koja je i poznata po svojoj "svestranosti". Uvek će izgledati dobro, bilo da je nosite feniranu na ravno, uvijenu, ili nagužvanu prstima. Takođe, njena svestranost leži u tome što ovakav stil šišanja izgleda dobro i kada je kosa kratka, ali i kada je duga. Ipak, stilisti savetuju da dodate i šiške kao idealan način da licu vratite mladolikost. Takođe, ovako nešto idealno je i za dame koje imaju gustu kosu, ali i za one sa tankom, bez volumena.

2. Asimetrični lob

Lob frizura je savršen izbor za one koji vole oblik boba, ali ne žele da previše skrate kosu. Asimetrični lob je samim tim pun pogodak ukoliko želite dramatični volumen bez da žrtvuju dužinu.

Šik je i elegantan, a teksturisanje kose čini da ona izgleda gušće nego što jeste, što je idealno za dame sa tankom kosom.

3. Stepenasti lob sa curtain šiškama 

FRIZURA SA ŠIŠKAMA JE MUST-HAVE ZA ŽENE PREKO 50 GODINA:Profesionalni frizeri objašnjavaju na koji način osvežavaju lice
Profimedia 

Curtain šiške su definitivno otkriće godine, a ovaj stil šišanja posebno je popularan jer skida godine sa lica. Sa druge strane i stepenovane frizure doživljavaju svojih 5 minuta slave upravo zato što su idealne i za one sa tankom i za dame sa gustom kosom. Kombinacija ova dva stila daje frizuru koju ćete obožavati. Tekstura daje "punoću" i volumen u gornjem delu, a šiške mekoću, te ćete ovom frizurom definitivno naglasiti sve ono što je najlepše na vašem licu.