Uočili smo nijansu koja je savršena za prelazak u jesen. Tzv. fox boja kose sve više se pojavljuje među it devojkama na mrežama, a Pinterest ju je označio kao vodeću za jesenju sezonu, nakon što je pretraživanje ovog pojma doživelo iznenadnu ekspanziju (od 1530%).

Kao što samo ime sugeriše, boja imitira savršeno riđe krzno lisice. Nijansa između zlatnog bakra, vatreno crvene i srednje smeđe donosi dozu vatrene zavodljivosti. Njena lepota ogleda se u tome što, iako je živa, smeđa osnova pomaže joj da ostane nosiva, elegantna i umerena, za razliku od intenzivnih crvenih nijansi. Takođe, odlično izgleda na svim tonovima kože. Samo obratite pažnju na podtonove – i odaberite stručnog koloristu za inicijalno farbanje kose.

Uprkos reputaciji ''teška za održavanje'', prelazak na manje intenzivnu riđu boju sa tamnijom osnovom znači da se održavanje može svesti na minimum - uz maske za obogaćivanje boje i one koje dodaju vatreni sjaj brinetama, bez čestih poseta frizerskom salonu.

U nastavku donosimo ideje da odaberete pravu frizuru u bakarnoj nijansi ove jeseni - bilo da nosite paž ili dugu stepenastu frizuru.