Volimo da eksperimentišemo kada je kosa u pitanju, a inspiraciju pronalazimo među stilizovanim it devojkama ili poznatim ličnostima. Ako ste u potrazi za novom frizurom, ono što želite možda ćete pronaći kod glumice Daisy Edgar-Jones koja trenutno nosi "wispy" šiške, o kojima svi pričaju.

Znamo da je svet neko vreme bio opsednut "curtain" šiškama, a možemo reći da su iz te opsesije proistekle i ove koje jesu slične, ali sa blagim promenama. Često izgledaju neuredno, ali u tome je njihova čar - ne zahtevaju mnogo truda pri oblikovanju. Sa svojim nežnim, pernatim krajevima, traže minimalno stilizovanje kako bi izgledale cool bez mnogo napora.

One su moderna interpretacija klasičnih šiški, ali sa mekim, teksturiranim slojevima koji uokviruju lice, dajući utisak ležerne sofisticiranosti. Za razliku od svojih prethodnica, nude nešto svestraniji izgled. Naime, nije reč o gustim, jakim šiškama, već o nežnim kroz koje se nazire čelo.

Ako ih stilizujete na način koji najbolje odgovara vašem licu, značajno će naglasiti njegove crte, privlačeći pažnju na oči i jagodice. Upravo tako možete stvoriti uravnoteženiji i skladniji izgled, praveći savršenu letnju promenu stila.

 Izvor: Storybook.hr / ELLE / Tara Đukić