Dok brojimo sitno do zvaničnog početka leta, istovremeno kreiramo projekat za projektom, ispunjavamo plan za planom i nestrpljivo čekamo sve ono pozitivno i uzbudljivo što nam najtopliji period godine donosi. Ipak, visoke temperature nesumnjivo ide ruku pod rukom sa dodatnim izazovima kada su u pitanju naše fashion, a naročito beauty rutine.

Kada govorimo o kosi, toplota i vlaga mogu značiti da treba da promenite svoju uobičajenu frizuru (pa čak zakažete i termin za šišanje). Inspirisani stilom Francuskinja, poznatih po svom besprekornom, ali opuštenom izgledu, donosimo vam nekoliko predloga za letnje frizure koje su praktične, elegantne i jednostavne za održavanje. Pridružite nam se dok istražujemo sofisticirane frizure koje su savršene za leto 2024. godine!

Micro-bob

Možete stilizovati kosu u punđu ako želite da je sklonite sa ramena tokom vrućina, ali ako razmišljate o šišanju, sada je pravo vreme! Mikro-bob nije samo lak za stilizovanje, već i veoma dobro podnosi najtoplije mesece (onoliko koliko jedna frizura to može da učini).

Uvrnuta punđa

Jednostavna uvrnuta punđa je još jedan način odobren od strane Francuskinja za stilizovanje duge kose tokom letnjeg vremena. Samo uvrnite kosu u labavu punđu i pričvrstite je sitnim šnalama.

Nizak rep sa kačketom

Bejzbol kape jednostavno imaju tu moć da sakriju sve moguće greške u nezi kose. Dodatno, pružaju zaštitu od sunca za teme glave i lice (ovo je obavezni hack za letovanje!).

Slojevite lokne

Ako jednostavno želite da probate nešto novo i osvežite svoju frizuru za leto, ali ne želite drastično šišanje—razmislite o dodavanju stepenova. Ako vam je kosa kovrdžava, oni će potpuno transformisati oblik i dodati pokret kosi.

Glatki talasi

Bez obzira na tip ili dužinu kose, vlažnost svakako doprinosi pomalo neurednom izgledu uz sve one neposlušne vlasi koje se pojavljuju tamo gde ih ne želimo. Zagladite kosu u elegantan stil i dodajte joj talase u procesu stilizacije (obratite pažnju na kvalitet elektičnog uređaja, a kosu obavezno nahranite sa par kapi arganovog ulja na kraju feniranja).

Messy stepenovi

Dajte dugoj, ravnoj kosi letnji upgrade tako što ćete zamoliti svog frizera da doda više slojevitosti i razbarušenosti na vašem sledećem terminu. Stepenovi koji uokviruju lice posebno će dobro funkcionisati sa podignutim frizurama.

Šiške sa strane

Pune ravne šiške jednostavno nisu dobar izbor za toplo vreme. Umesto toga, dok vam šiške rastu, stilizujte ih sa razdeljkom na sredini koji će ih odaljiti od čela.

 Izvor: ELLE/N.K.