Ako ste mislili da ste mislili da smo završili sa referencama na '70-te godine u trendovima frizura (curtain bangs i stepanasto šišanje), bell-bottom bob je ovde da vam dokaže da je suprotno.

Najnoviji trend - koji su nedavno prihvatile IT devojke poput Gigi Hadid i Anouk Ye - nastavlja se na popularnu midi dužinu koja je već neko vreme osnova mnogih stilova u svetu frizura.

Šta je bell-bottom bob?

U osnovi, bell-bottom bob rekreira oblik širokih farmerki zvonastog kroja, ali na kratkoj dužini kose. To je bob sa minimalnim slojevima (sa ili bez šiški), koji se deli na krajevima. Pri razdeljku je blago slepljen dok se kasnije širi u pun volumen.

Možete ga nositi tako da bude savršeno precizan ili sa opuštenijom teksturom.

Zašto odabrati bell-bottom bob?

Kao i mnogi beautytrendovi, ovaj rez crpi svoju inspiraciju iz mode. Znamo da su bell-bottom farmerke trenutno veoma popularne. Favoriti sedamdesetih savršeno se uklapaju i u letnjim tendencijama, te ih ovog puta prenosimo i na našu kosu, dajući joj retro vibracije.

Kada se ošiša duži bob, može biti prilično frustrirajuće kada kosa počne da se sleže na ramenima. Ipak, ova frizura dokazuje da možete preokrenuti taj, do sada izazovni momenat. 

Lepota bell-bottom boba je u tome što je manje važno da li ste sveže ošišani, već je važnija stilizacija. 

Kako stilizovati bell-bottom bob?

Što su 'preokrenuti' krajevi savršeniji, to je izgled dramatičniji. Ako želite da naglasite simetričnost lica, izaberite srednji razdeljak i savršeno oštar preokret na krajevima. Ako više volite mekši izgled, probajte bočni razdeljak, sa manje preciznim krajevima i pokušajte da uvučete jednu stranu iza uha. 

Izvor: ELLE/N.K.