Iako su godine zaista samo broj, i dalje postoje mnogi koji smatraju da su pojedini stilovi "neprikladni" kada dođete u određenu dob. Međutim, činjenica je da, barem kada je kosa u pitanju, nema granica za ono što bi trebalo ili ne da nosite.

Uostalom, sa dolaskom u zrele godine, s obzirom da ste, pretpostavljamo, već mnogo toga isprobali, već znate šta vam najbolje pristaje, i šta odgovara vašem stilu i ličnosti.

frizure za žene preko 50.
Agence Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Neke dame, poput Ane Wintour godinama su verne jednoj frizuri, dok su druge, kao što je slučaj sa Victoria Beckham isprobale sve moguće stilove i dužine kose.

I upravo je u tome i sva draž - samo je na vama da se "igrate" i eksperimetišete, a mi vam donosimo 20 inspirativnih i vanvremenskih frizura koje možete nositi kada dođete u famozne 50-e.

1. Bob sa razdeljkom na sredini

2. Seda duga kovrdžava kosa

3. Beachy waves

4. Blunt lob

5. Kratki kovrdžavi pixie

6. Plave kovrdže

7. Prirodna tekstura kose

8. Pixie

9. Afro bob

10. Kovrdžavi bob sa dubokim razdeljkom

11. Tasasasti bob

12. Sedi bob

13. Kovrdžava kosa do ramena

14. Bob sa ravnim šiškama

Anna Wintour verna je bobu sa šiškama.
Shutterstock 

15. Nizak rep

16. Stepenovana kosa sa loknama

17. "Iskrzane" fringe šiške sa strane

18. Stepenovanje 90-ih

jennifer aniston nosi hit frizuru sa stepenovanjem
Foto: Profimedia Author: Hahn Lionel/ABACA Description: Jennifer Aniston attends WE Day California at The Forum on April 19, 2018 in Inglewood, California. Photo by Lionel Hahn/ABACAPRESS.COM Software:Adobe Photoshop CC 2017 (Macintosh); BAGHEERA / PROPIXO; JpegMetadataToolkit 1.11 Created: 2018:04:19 21:19:06

19. Opušteni talasi

opušteni talasi j lo su idealna frizura.
Profimedia 

20. Lokne sa volumenom