Nekada je dovoljna mala promena da dobijete potpuno nov izgled. Međutim, ukoliko niste neko ko voli ekstremne cut-ove, ili drastične promene same boje, pramenovi su idealno rešenje, a ove jeseni jedni od najtraženijih su shadow lights

Idealni su za sve boje kose, jer nije reč toliko o samoj nijansi, koliko o tehnici kojom kosa dobija "dubinu", volumen, a opet lice se uokviruje na najlepši način, i vraća mu se mladolikost.

Posebna prednost je to što ste sa ovim tipom pramenova mirni barem nekoliko meseci kada je reč o poseti frizeru, jer ne zahtevaju često farbanje i "popravke". No, o čemu je tačno reč?

 Shadow lights je tehnika kojom se kosa posvetljuje u nekoliko nijansi, kao da ste "uhvatili Sunce", a potom tonira, dok su pramenovi različitih debljina i postavljeni nešto niže nego što je to reč kod klasičnih - slično kao kod balajaža.

Koren ostaje taman čime se "senči" frizura i naglašavaju krajevi, a ne nužno koren kose. Takođe, pramenovi su nešto viši u prednjem delu lica kako bi dale više "svetla" i naglasili jagodice.

Ova tehnika se može kombinovati i sa gorepomenutim balajažom ali i sa baby lights, koji su veoma bili popularni tokom leta. Krajnji rezultat je prirodni, a opet osveženi izgled, te ne čudi što je ovakav način nijansiranja među popularnijim ove jeseni, a u nastavku pogledajte još neke primere ovakvog nijansiranja.