Ako su nas beauty svet i moda išta naučili, to je da su trendovi ciklični. Dovoljno je da pogledate društvene mreže, pa da vam na prvi pogled bude jasno sve o čemu govorimo.

Tanke obrve iz devedesetih, kristali i colourful šminka iz osamdesetih... samo su neki od primera, a sada se još jedan trend vratio na velika vrata - isfenirane frizure pune volumena.

Nekada su ih nosile lepotice na pistama poput Cindy Crawford, Claudie Schiffer, Kate Moss, Doutzen Kroes i mnogih drugih, a sada, doduše uz pomoć malog trika, ovako nešto možete dobiti i bez odlaska kod frizera.

Na društvenoj mreži TikTok, ženske korisnice postale su opsednute priborom za kosu koji se verovatno nalazi u zadnjem delu ormarića za ulepšavanje vaših mama. Reč je o dobro poznatim "toplim" viklerima.

Claudia Schiffer prepoznatljiva je bila po krupnim loknama i frizuri punoj volumena.
Profimedia 

Žene su znale satima da sede kod frizera, a potom strpljivo čekaju ispod haube dok se vikleri zagrevaju. Srećom, sada je došlo vreme za nove tehnike.

Tako da, ukoliko želite da "prošetate" prepoznatljive 90ies lokne, danas se možete poslužiti modernijom verzijom oldschool viklera - električnim, a evo i kako se pravilno koriste.

Doutzen Kroes poznata je po kosi punoj volumena i blagim loknama.
Shutterstock 

Upotreba električnih viklera

Za najbolje rezultate najbolje je da vam kosa bude čista, a pre nego što navijete viklere, koren naprskajte sprejom za povećanje volumena. Kosu delite u pramenove i lagano ih naprskajte čistom vodom. Uvek uvijajte prvo gornje slojeve, a nakon što ostavite viklere da se ohlade, odmotajte lagano svaki pramen i nanesite još spreja za volumen.

Koliko se drže na kosi električni roleri?

Ne postoji tačno vreme, "u minut" što bi se reklo, ali neka vam vodilja bude toplota samih viklera, što znači - nekoliko sati. Izbegavajte da sa toplim rolerima spavate, osim ukoliko proizvođač nije naznačio da su bezbedni za ovako nešto.

Bitno je i kako ih uvijate

I naposletku, za frizuru kakvu su nekad nosili najveći supermodeli, bitno je da znate i na koji način treba da uvijate rolere. Frizeri savetuju, pogotovo ako imate curtain bangs šiške da ih navijate od lica.

Veoma je bitno kako ćete uvijati električne rolere, ako želite da dobijete najbolje rezultate.
pritnscreen/tiktok 

Takođe, što su roleri veći, to će kosa biti izdignutija i sa više volumena, a u videu ispod pogledajte sjajan primer kako da dođete do frizure koja će, sigurni smo, ostaviti sve bez daha.