U poslednje vreme slavimo svako emocionalno izražavanje, a ne potiskivanje. Plač sve češće viđamo na društvenim mrežama, a jedan beauty trend s TikToka slavi njegove estetske vrednosti - ružičaste obraze, sjajne oči i definisane trepavice. Nakon što se obrišu suze, efekti plakanja stvaraju look koji pomalo odiše romantikom.

“Plakanje nam daje prirodno rumenilo u licu. Ružičaste usne, obrazi i oči daju mladenački sjaj”, kaže šminkerka slavnih Jen Tioseco za Vogue. Uz ružičaste nijanse, šminkeri predlažu mekanu i sjajnu senku, što stvara efekat uplakanih očiju.

Crying girl je viralni makeup trend s TikToka TikTok/zoekimkenealy

Dakle, posegnite za kremastim rumenilom i natapkajte ga po obrazima i nosu, te malo oko očiju. Za efekat nedavnog plača, nanesite tečnu senku za oči sa sjajnim efektom, a zaokružite look highlighterom na jagodicama i Kupidovom luku.

Iscrtajte usne olovkom, a onda nanesite omiljeni ruž koji ćete razmazati prstom za efekat upravo završenog plača. Look zaokružite sa senkom i uvijenim trepavicama. Ako tražite dodatnu inspiraciju, pomno se zagledajte nakon sledeće uplakane seanse.

profimedia-0648987991.jpg
Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia