Ukoliko je klasičnost nešto čemu težite, kako u modnom, tako i u beauty smislu, onda sigurno želite i da mirišete na parfem koji krase bezvremenske note.

Parfemi koji su uprkos protoku vremena ostavili neizbrisiv trag u istoriji i danas se često nalaze na kozmetičkim policama ljubitelja klasika.

Iako je sve više novolansiranih parfema na tržištu, određeni mirisi nikada neće izgubiti na vrednosti i uvek će biti u vrhu preferencija svih beauty zavisnika.

Pitate se koji su to vanvremenski parfemi? Istražili smo i sakupili senzualne i opojne note koje su izdržale testove vremena, uprkos promenama trendova.

1. Chanel No 5

Klasičan miris koji ostaje nezaboravan, ostavljajući lagani osećaj sapuna. Sadrži cvetne note ilang-ilanga, ružu i jasmin. Iris dodaje element pudera kultnoj mirisnoj kompoziciji.

chanel aprfem
laura-chouette-unsplash.jpg 

2. JOY, Jean Pat

Samo 30 ml Joy parfema sadrži izuzetno visoku koncentraciju prirodnih sastojaka, uključujući esenciju od 10.600 cvetova jasmina i 28 desetina bugarskih ruža. Miris sadrži note tuberoze, ilang ilanga, aldehida i mošusa. Rezultat je bogat i izuzetno luksuzan miris koji i danas osvaja.

JOY, Jean Pat parfem
www.fragrantica.com 

3. Dior, Poison

Parfem koji nema direktnog konkurenta na tržištu, a žene ga ili vole ili ne. Veoma začinjen, dizajniran sa dosta korijandera i tuberoze. Veoma je ekstravagantan, baš kao što su to i rane osamdesete bile.

Dior, Poison parfem
www.fragrantica.com 

4. Yves Saint Laurent, Opium

Postoje žene koje ga obožavaju i one kojima se ovaj parfem ne dopada, ali gotovo da nema ravnodušnih kada je u pitanju Opium. Statistika kaže da više od polovine Francuskinja tokom života utroši bar jednu bočicu ovog mirisa. Za 35 godina, Opium je bio proglašen za jedan od najprodavanijih parfema na svetu.

Yves Saint Laurent, Opium parfem
www.fragrantica.com 

5. Thierry Mugler Angel

Ovaj prepoznatljivi parfem u obliku zvezde dobio je neverovatno priznanje odmah posle lansiranja. Samo mladi i drski dizajner je mogao da se usudi na pravu revoluciju u svetu mirisa 80-tih godina. Ovo je deliktna mešavina egzotičnih voća, karamele, meda, čokolade i blage note vanile. Tu kombinaciju možete osetiti i samim čitanjem opisa njegove mirisne note.

Thierry Mugler Angel parfem
www.fragrantica.com