Otkrivanje svog prepoznatljivog parfema može biti dug i naporan put, ali itekako vredan. Miris ima moć da nas vrati u najvažnije trenutke života, kao i da štošta kaže o nama - da li smo elegantan i minimalističan ili ekstravagantan i maksimalističan tip.

Kada kupujete parfem, najčešće ne znate kako će se ponašati na vašoj koži i mirisati nakon određenog vremena. Zato je najbolje da uzmete tester koji ćete testirati 2-3 dana ne biste li bili sigurni da je po vašem ukusu. Ukoliko nemate priliku za to, preporučujemo bezvremene parfeme sa kojima ne nikada ne možete da pogrešite, a to sufrancuski parfemi.

Postoji toliko stvari u kojima su Francuzi izrazito dobri: moda, beauty, enterijer. Ali jedna od ubedljivo najboljih jesu parfemi. Iako oni nisu prva zemlja koja je započela sa pravljenjem istih, njihova parfemska industrija je među vodećim u svetu. Podsetimo se - u Francuskoj je parfem postao toliko popularan tokom renesanse je Catherine de Medicis, žena kralja Henrija II, tražila od ljudi na dvoru da nose cvetni eliksir u njenom prisustvu. 

Takođe, oni su zbog reputacije Francuskinja, sinonim večne elegancije, s toga je to efekat koji možete očekivati i od parfema napravljenih na njihovom tlu. Od klasičnih do modernih - donosimo 10 najvećih francuskih brendova svih vremena, kao i čak 27 parfema koje ćete želeti da nosite celog života.

1. CHANEL

Ikonični poput Chanel štepanih torbi i kostima od tvida, njihovi parfemi su bili i ostali broj 1 u svetu. Otkrijte nove, moderne note poput Chanel Chance Eau Fraîche.

Chanel Tri najbolja Chanel parfema.

2. DIPTYQUE

Jedan od najpopularnijih brendova današnjice odiše minimalizmom, čistotom i umetničkim dahom. Svi znamo za njihove fenomenalne sveće, ali verujte nam da su parfemi jednako dobri.

Diptique Tri najbolja Diptique parfema.

3. CHLOE

Romantično - ovo je najbolji opis Chloe parfema.  Dok je njihov istoimeni parfem nesumnjivo najklasičniji, naš favorit je Nomade, koji ima note šljive, frezije i hrastove mahovine.

Chloe Tri najbolja Chloe parfema.

4. VILHELM PARFUMERIE

Za njihove parfeme se može slobodno reći da su ljubav do kraja života. Jednom kad stavite na sebe njihov parfem nećete više moći da se odvojite od njega. Naš savet jeste da ih koristite zimi zbog prilično intenzivne baze pačulija i crnog ambera.

Vilhelm Parfumerie Tri najbolja Vilhelm Parfumerie parfema.

5. YSL

Opium su koristile naše mame, Black Opium smo preuzele mi u tinejdžerskim godinama, a sada je došao red na Libre. YSL prati u stopu svaku generaciju i oduševljava svojim inovativnim notama.

YSL Tri najbolja YSL parfema.