Od trenutka kada je pre nekoliko meseci slavna glumica Alexa Demie okačila video iz noćnog izlaska na kojem se pojavila sa šljokicama na očima, glitter maskara ne prestaje da bude u trendingu na TikToku. Sada, kada se lagano približavamo Novoj godini, čini se da su šljokice ponovo dobile svojih "5 minuta slave".

Alexa je doduše uz crni smoky nosila srebrne veštačke trepavice sa shimmerom, međutim, it devojke su veoma brzo našle suptilniju alternativu u vidu same maskare sa glitterom koja će lako transformisati look i dati mu dozu glamura i to ne samo tokom praznične sezone.

GLITTER MASKARA JE NAJLEPŠI TREND SEZONE: U 2 poteza izgledajte kao zvezda Euphorie TikTok/hermesitgirl2

Naravno, nije trebalo mnogo da brojne korisnice TikToka rekreiraju izgled zvezde Euphorie, a jedini savet koji imaju za sve one koji žele da na ovaj način promene svoju make-up rutinu je da je potrebno više slojeva i da je idealno da pustite da se svaki osuši pre sledećeg nanošenja, kao i da pre glitter maskare nanesete najpre običnu, koju inače koristite.

Glavni efekat nastaje, kako mnogi kažu, kada u vas direktno "udari" svetlo, a u suprotnom, promena je elegantna, suptilna i nenametljiva, čak i za dnevne prilike. 

Ukoliko je ovo nešto što vam se dopada, obavezno potražite glitter toppere, a sličan efekat možete dobiti i sa glitter ajlajnerima koje treba u tankom sloju naneti preko maskare. 

H&M's Glitter Mascara/Eyeliner je idealna za šljokice na očima.
H&M 

Jedna od najpopularnjih je H&M's Glitter Mascara/Eyeliner, koja je topper 2 u 1, odnosno možete je koristiti i da naglasite šminku na očima, a ne samo kao maskaru, a u drogerima postoje i druge alternative kako sa zlatnim, tako i sa srebrnim i holo šljokicama.