Ukoliko već niste primetili moderni bob inspirisan princezom Dianom na vašim Instagram i TikTok feedovima, verujte nam, uskoro hoćete.

Sa platinastim jubilejom koji nas ohrabruje da postanemo nostalgični za kraljevskom porodicom, sasvim je jasno da će 2022. biti u stilu povratka Lady D čiji ju je prepoznatljiv izgled učinio modnom ikonom svog vremena.

I godinama kasnije, milenijalci i generacija Z i dalje se vraćaju na njen stil koji im služi kao inspiracija za neki moderan look.

Frizura Lady D je trend za leto 2022.
Profimedia 

Samo u poslednjih nekoliko godina, princeza Diana je inspirisala Kristin Stewart u "Spencer", Emmu Corrin u 4. sezoni "The Crown" i Elizabeth Debicki koja će igrati kraljevsku ulogu u petoj sezoni, što je dokaz da je Dianin uticaj i danas dalekosežan.

Ali da se vratimo na Dianin graciozni bob, prema Suzie McGill, umetničkom direktoru Rainbow Room-a, postoji razlog zašto je Dianinina kultna frizura tako savršena.

„Diana je oduvek bila ikona stila i bob nikada ne izlazi iz mode. Diana je uvek nosila bob, ponekad tik iznad jagodica, a ponekad nešto duži pozadi, ali ono što je uvek bio izražajan izgled Dianinog boba je bio dubok bočni razdeljak i volumen i slojevi unutar njene kose“, objašnjava Suzie.

Lepota ove frizure je u tome što ako je dobro ošišana na dužinu do jagodica, veoma ju je lako kasnije pustiti da izraste i često toj dužini nije potrebno religiozno održavanje.

„Slojevi i bočni razdeljak trenutno dodaju volumen i čine frizuru još manje podložnom održavanju u smislu stilizovanja. Dovoljno je samo dodati neki proizvod za stilizovanje kako biste svojoj kosi dali dodatnu teksturu“, kaže Suzie.

Andreas Wild iz Larry King-a slaže se da će moderan Dianin bob biti glavna frizura za jesen jer je tako sveža.

"Ovo je zaista ekstreman izgled i odlična je ideja za jesen. Tako je ženstven na muški način", rekao je Andreas.

Profesionalni frizer naglasio je da su slojevi važni jer otvaraju lice i otkrio da feniranje slojeva unazad, a zatim napred daje volumen i pruža moderan izgled.

„Da biste frizuru učinili modernijom nosite je malo neuredniju. Predlažem da nanesete malo pene ili slanog spreja u kosu i ostavite je da se osuši na vazduhu, bez da je fenirate", predlaže Suzie i dodaje:

„Alternativno, koristite ponekad peglu za stilizovanje kako biste uvili meke talase koji su kao stvoreni za jesen. Ovo je frizura koja je danas veoma u trendu i koju ćemo viđati na mnogim uticajnim ljudima na Instagramu."