Francuska glumica Sophie Marceau nije propustila ovogodišnji 75. filmski festival u Kanu, a baš poput mnogih Francuskinja, i Sophie, kad je u pitanju stil, naprosto briljira pa je za svečanu premijeru odabrala look za pamćenje, kojem je teško naći manu.

Glumica je spremno pozirala na crvenom tepihu na premijeri novog filma 'The Innocent' u efektnom crvenom kombinezonu od lepršave tkanine sa zanimljivim detaljem u obliku plašta, a uparila ga je s crvenim sandalama na petu.

Dobru modnu kombinaciju, u kojoj je nemoguće proći nezapaženo, šarmantna Sophie, koja je obeležila evropsku, ali i svetsku kinematografiju u osamdesetima i devedesetima, upotpunila je nenametljivim make up-om, velikim minđušama i mladalačkom frizurom koja na najbolji način predstavlja ono što nazivamo francuskim chicom.

Sophie nosi frizuru koja smanjuje godine
Profimedia 

Kosu je podigla u pomalo razbarušeni visoki rep, a šiške je podelila po sredini i na taj način kreirala fantastičnu, savršeno-nesavršenu frizuru koja briše godine i pomlađuje u trenu.

Upravo su takve frizure omiljene među Francuskinjama jer s puno stila znaju nositi tu neodoljivu nonšalanciju kako bi se postigao poželjan 'nisam se previše potrudila oko izgleda' efekt.

Razbarušeni rep u kombinaciji sa šiškama učiniće da izgledate mlađe
Profimedia 

Imajte na umu, da ukoliko želite da izgledate mlađe, poželjno je da kosa bude malo neuredna, a ne čvrsto i strogo zategnuta. Izgubiti koju godinu možete i ako zavežete kosu u opušteni, neformalni rep, baš poput Sophie.

Šiške koje nosi francuska glumica takođe su jedan od savršnih način da sakrijete bore na čelu, bez skupih krema ili tretmana! Šiške su uvek u trendu, a jedna od njihovih velikih prednosti je i ta što daju kosi volumen. Tanke i duže šiške istaći će vašu ženstvenost, dok šiške začešljane na jednu stranu deluju romantično i elegantno.