Sve popularniji stil šminkanja u poslednjih nekoliko godina jeste stil cat eye. Pod uticajem najpoznatije svetske trendseterke Kim Kardashian gotovo da ne postoji žena koja ne bi volela malo iskošene oči.

Za efekat mačkastog look-a rado se oslanjamo na šminku, a jedan od najvećih eksperata u svetu šminke, Mario Dedivanović - šminker Kim Kardashian otkrio je trik koji može svaka dama da primeni

Pravilo da se veliki umetnici služe jednostavnim pravilima i ovoga puta je tačno, a sve što vam je potrebno jesu veštačke trepavice.

Kim Kardashian rado nosi cat eye
kkwfragrance.com 

Ključ celog cat eye look-a leži u drugačijoj postavci veštačkih trepavica čiji wing neće ležati na vašoj prirodnoj liniji trepavica već malo iznad. Da biste to precizno uradili potrebno je da pratite Mariove korake, a poznati šminker predlaže da prvo iscrtate oči tamnom olovkom: "Stavljam je samo na unutrašnji deo kapka, zatim uvijam trepavice i stavljam maskaru."

Zatim prvu polovinu veštačkih trepavica zalepite kao i obično ( uz sam rub prirodnih trepavica), a zatim spoljni deo veštačkih trepavica zalepite direktno na kapak, ostavljajući prostora između vaših prirodnih.

Mačkaste oči Tiktok/@makeupbymario/

"Pre nego što stignete do spoljnog ugla, jednostavno odignite veštačke trepavice i zalepite za kapak. Obavezno ostavite mali razmak izmešu prirodnih trepavica i veštačkih. To je ono što će stvoriti efekat liftinga", navodi Mario.

Ukoliko biste veštačke zalepili kao što ste to radili i do sada ( tik u prirodne) nezaobilazno biste time zapravo otežali oko i time ga dodatno spustili ( što je i prikazano u videu).

Za kraj, Mario prazan prostor između veštačkih i prirodnih trepavica ispunjava crnim tečnim ajlalnerom i njime ovaj trik čini manje vidiljivim, te daje rezultat prirodno iskošenih očiju.

Profimedia Šminker Mario Dedivanović otkriva kako da postignete cat eye