Verujemo da je san svake žene gusta kosa puna volumena, ali nažalost, istina je da mnoge dame imaju problem zbog tanke vlasi, te da zbog toga često ne mogu da iznesu neke trendy stilove koji su trenutno aktuelni.

Ipak, to ne znači da ne postoje frizure koje su namenjene upravo tankoj kosi, sa jednim zadatkom - da deluje gušće i ima mnogo više volumena.

Nevezano da li volite kratku ili dugu kosu, jedan od najpoznatijih frizera u industriji, Ted Gibson izdvojio je najbolje predloge zbog kojih ćete ne samo držati korak sa poslednjim trendovima, već ćete se, provereno, osećati daleko bolje i imati više samopouzdanja.

Frizer koji je radio sa Angelinom Jolie, Anne Hathaway, Gabrielle Union i brojnim drugim slavnim damama, tvrdi da je sve stvar optičke iluzije, ali i pravilne nege za vaš tip kose.

Ted Gibson "kriv" je za čuvenu pixie frizuru Anne Hathaway.
Author: Matt Petit Copyright: ©A.M.P.A.S. Description: Anne Hathaway, Oscar®-nominee for Actress in a Supporting Role, arrives for The Oscars® at the Dolby® Theatre in Hollywood, CA, February 24, 2013. Software:Adobe Photoshop Camera Raw 7.3 (Macintosh) Created: 2013:02:24 19:23:00

Kada je boja u pitanju, savetuje da birate toplije nijanse a kada se radi o stilizovanju, layeri su ono što čini bitnu razliku. Takođe, Ted kaže da je veoma bitno da izbegavate teške proizvode i preopterećenje kose po svaku cenu, a evo koje frizure savetuje - od najkraće pa do najduž kose:

1. Pun Pixie cut

Pixie cut je odličan izbor za tanku kosu jer daje punoću zahvaljujući pramenovima koji su sečeni stepenasto. Bitno je da volumen ostavite u gornjem delu, a da u donjim slojevima idete što kraće. Takođe, ova frizura idealna je za one koji nemaju mnogo vremena, a ni živaca za stilizovanje. 

2. Pixie inspirisan devedesetim

Zo Kravitz jedno vreme bila je prepoznatljiva po pixie frizuri inspirisanom devedesetim.
pritnscreen/instagram 

Ovdee je više reč o stilizovanju klasičnog boba. Umesto da svaka dlaka bude na svom mestu, dajte frizuri više razigranosti, baš onako kako se nekad nosilo devedesetih. 

3. Structured Pixie Cut

Još jedna varijanta popularnog Pixie cut-a. Za dodatnu punoću ostavite prednje pramenove nešto dužim, a frizuru stilizujte uz malo pene i "gužvanjem" kose.  

4. Blunt bob

Ravno sečeni bob je jedna od najboljih, strateški najvažnijih frizura za sve one dame koje imaju tanku ili meku kosu. Bilo da je ravno isfenirana ili ste se odlučili za talase, budite sigurni da nećete pogrešiti sa ovim odabirom.

5. Blunt bob sa punim šiškama

Sa klasičnim bobom nemate greške, pogotovo ako dodate gudte šiške koje će vizuelno dodati više volumena. 

6. Duži struktuirani bob

Ako želite frizuru kojoj je potrebno malo stilizovanja koje ne uključuje toplotu, ovaj stil je sjajan izbor jer sve što je potrebno je da osušite kosu peškirom nakon tuširanja, a zatim nanesete malo pene, rasčešljate i razdvojite onako kako volite, protresete i ostavite je da se osuši na vazduhu za prirodniju, "raščupanu" teksturu.

7. Lob sa stepenima

Za sve one koji traže zlatnu sredinu između duge i srednje duge kose, idealno rešenje je lob ali sa izrazitom teksturom.

8. Lob sa razdeljkom sa strane 

Ted kaže da je ovaj stil idealan za one koji ne žele krupan rez, te žele da sačuvaju dužinu. Najbolje od svega je što svima dobro stoji, a zbog razdeljka sa strane, vaša kosa delovaće duplo bujnije.

9. Bouncy bob

Ništa vašoj kosi neće dati volumen kao meke, krupne lokne. Kosu možete stilizovati viklerima ili ifigarom, naravno uz obavezan sprej za zaštitu od toplote.

10. Blunt lob sa lakšim prelazima

Kosa do ramena idealna je za one koji žele promenu, ali im je bitno i da mogu da je vežu. Ali, ukoliko imate tanku kosu, ravno sečeni lob, odnosno "blunt" idealan je izbor za vas. Na sve to, veoma se lako stilizuje.

11. Francuska stepenasta frizura sa razdeljkom na sredini

Kate Moss pokazuje još jedan primer idealne frizure za tanku kosu.
Foto: Profimedia Author: Jimmy Choo via BestImage Copyright: Jimmy Choo via BestImage Description: Kate Moss pose pour la nouvelle campagne de Jimmy Choo Supermodel Kate Moss is back in the spotlight as the face of Jimmy Choo's pre-fall 2020 campaign. Kate exudes a laid-back elegance in glam advertisements. From white sneakers to heeled mules and studded sandals, these shoes are for the bold. Called Bohemian Glamour Software:Adobe Photoshop CS6 (Macintosh); BAGHEERA / PROPIXO; JpegMetadataToolkit 1.11 Created: 2020:06:23 11:58:43

Ted savetuje da ako imate finiju teksturu vlasi, ali volite da vam kosa bude duga, tražite ili ravno sečenu frizuru ili sličan fazon sa samo jednim stepenom koji će biti kraći oko lica.

12. Duga stepenasta kosa

Dženifer Lopez je pravi primer kako treba stilizovati dugu kosu.
Instagram 

Frizura Dženifer Lopez najbolji je primer kako treba stilizovati dugu kosu, te je idealno za one dame kojima je bitna dužina.

13. Dugi lejeri sa gustim šiškama

Ted kaže da je velika greška na tankoj kosi imati previše lejera. Za dugu kosu idealno je da su stepeni duži.

14. Feather šiške i izrazito stepenasta kosa

Feather šiške i izrazito stepenasta kosa su idealne za one koji vole dužu kosu.
printscreen/instagram 

Idealno za one dame koje ne vole ni kratku, pa čak ni kosu srednje dužine. Duga slojevita frizura uokviriće vam lice, lako se stilizuje i još lakše održava.

15. Duže šiške sa različitim lejerima

Duže šiške sa različitim lejerima idealno pristaju tankoj kosi
printscreen/instagram 

Idealno je za one koji vole dugu kosu, i ne žele da se odreknu dužine. Zahvaljujući volumenu zbog kratkih layer-a dobićete utisak gušćeg vlasišta. Takođe, ovako nešto, što je "neurednije" to deluje više šik.