Možda je prošlo 40 godina od njene smrti, ali Lady Diana je i dalje jedna od najomiljenijih princeza svih vremena i "merilo" stila, lepote, ali i karaktera.

Međutim, ona je pored svega toga bila i ikona stila koja je išla ispred svog vremena, a njen a estetika i dan-danas je nešto što brojni poklonici mode rado kopiraju.

Takođe, ne smemo zaboraviti ni njene frizure jer ono što je Diana nosila 70-ih i 80-ih danas je dobilo svoje moderne varijante. Nevezano da li je nosila dijademe, šešire ili glomazne krune, frizure princeze Diane bile su apsolutno spektakularne, a u nastavku pogledajte najkultnje koje su se zasluženo našle među njenim najboljim izdanjima.

1. Veridba sa Charlsom

Svi još pamte kultnu frizuru sa veridbe sa princem Charlsom.
Profimedia 

Te 1981. Charles i Diana objavili su veridbu, a pored kraljevski plavog kompleta koji je nosila, mnogima je zapala za oko i princezina frizura. Umesto glamuroznog izdanja, Diana se odlučila za jednostavnu frizuru, tipičnu za ono vreme.

2. Venčanje

Princeza je na venčanju nosila jednostavnu frizuru isfeniranu unazad.
Profimedia 

Na listi apsolutno mora da se nađe i njena frizura sa dana venčanja. Diana je tada isfenirala kosu "na spolja", a u prvom planu bilo je ne samo njeno lepo lice, već je i poseban akcenat stavljen na fantastičnu tijaru.

3. Duga kosa i Holivudski glamur

Pre nego što će svoju kosu ponovo odseći, Diana je nosila nežne frizure nalik na glamur starog Holivuda. 

4. Lagano isfenirana

Lady Diana prepoznatljiva je po svojoj frizuri srednje dužine.
Profimedia 

Plavi eyeliner? Tu! Jarke boje? Tu! Lagano isfenirana kosa? Apsolutno je tu! Trendseterka Diana nije se plašila da se poigrava bold make-up izdanjima, a u takvim slučajevima, kosa je uvek bila fenirana na spolja, kako bi njeno lice bilo u prvom planu.

5. Kratka kosa

Princeza Diana u jednom trenutku je imala i izrazito kratku kosu.
Profimedia 

Svi se sećamo i Dianine faze sa izrazito kratkom kosom. Mini-val, tada veoma popularan, dao joj je dodatni voloumen, a princeza je look često volela da kombinuje ili sa upečatljivim chokerima koji su imali svoj veliki come-back pre nekoliko godina, ili neobičnim odevnim komadima poput ove nestvarne haljine sa zanimljivim bretelama. 

6. Kombo mullet i shullet frizure

Lady Diana je u jednom trenutku nosila nešto što je bilo kombinacija mullet frizure i
Profimedia 

Danas su shullet i mullet glavni trendovi kada su frizure u pitanju, a mnogo pre nosila ih je Diana. Kosu je pustila da joj nežno pada na lice i prestala da je fenira od lica, a zadnji deo obavezno je bio duži. Ko bi rekao da će decenijama kasnije ovaj stil biti vodeći u svetu, čak i kada su slavne ličnosti u pitanju. 

7. Nezaobilazna banana frizura

Devedesete se nisu mogle zamisliti bez "banane", a jedna od onih koja ih je rado nosila, pogotovo na crvenom tepihu bila je, naravno i princeza Diana. 

8. Zalizano 

Ono što danas često gledamo na crvenom tepihu, Diana je redovno nosila devedesetih. Začešljano, sa loknama "na spolja" viđamo poslednjih meseci i na modnim pistama, te ne čudi što se često kaže da je pokojna princeza bila jedna od začetnika ovog trenda. 

9. Bob sa aksesoarima

Diana je znala da su za dobru frizuru nekad potrebni samo aksesoari. Upečatljivi rajfovi i trake ono su što je često nosila devedesetih, te ne čudi što su mnoge dame kopirale njen stil.

10. Moderan Bob

Bob je danas jedna od najpopularnijih frizura, a pred sam kraj života Diana je upravo nosila ovakav stil. Frizura je imala lejere zarad više volumena i bila je ravno fenirana, a ovaj look i dana-danas preferiraju brojne poslovne žene.