Iako je važila za modnu ikonu i ženu od stila, njena izdanja i daje su inspiracija ženama širom sveta, postoji i još jedna stvar na koju bi trebalo da se ugledamo na princezu Dianu.

Oduvek je bila u sjajnoj fižičkoj formi i mala besprekosrnu liniju, a otkrili smo u čemu je tajna. Iako je jednim delom njenom fanatastičnom izgledu doprinela genetika, veliki udeo u njenom izgledu imao je trening.

Jenni Rivett, kojoj je Diana poverila ovaj zadatak, odlučila je da sa čitaocima magazina Daily Mail podeli kakav su odnos imale i koji program vežbi je odgovarao njenoj klijentkinji.

Tokom sedam godina razvilo se prijateljstvo, daleko iskrenije i ličnije od formalnih odnosa koje je Diana imala na dvoru a koje nikako nije volela. U redovima koji slede, pročitajte više detalja…

Diana je Jenni Rivett poverila svoju figuru
Profimedia 

Vežbe

Step aerobik popularan tokom poslednje dve dekade prošlog veka, kao i kardio vežbe, bile su neizostavni deo treninga. Pored toga, princeza Diana praktikovala je trčanje i duge šetnje, koje je posebno volela. Kao mama dva dečaka imala je pune ruke posla, ali nije dozvolila da je to poremeti, već je redovno vežbala.

Interesantno je da joj je Jenni Rivett usadila ljubav prema rolerima, koje je često vozila.

Svako ko je bar jednom pokušao, zna koliko su dobri za zatezanje mišića, pre svega nogu, a zbog održavanja ravnoteže angažovane su i ruke, rečju, celo telo. Usput, ova aktivnost je veoma zabavna. Drage dame, stiže proleće pa razmišljate u ovom pravcu…

Diana je praktikovala step aerobik
Profimedia 

Ishrana

Diana je jela pasulj uz grejpfrut, šolju kafe i čašu soka od pomorandže pre odlaska u teretanu, otkrio je jednom prilikom šef kuhinje koji je 11 godina radio za kraljicu. 

Pasulj je inače deo tradicionalnog engleskog doručka. Služi se uz jaja, slaninu, kobasice i pečurke.

U spomenutom intervjuu, Jenni se osvrnula i na poremećaj ishrane, koji je obrađen i u seriji The Crown. Upravo njoj se princeza poveravala i priznala da pati od bulimije, pa joj je trening bio ventil u teškim životnim trenucima. Ovde pre svega mislimo na razvod i sve što je tome prethodilo.

Nije krila da ni u najluđim snovima nije zamišljala da će živeti u tako iznurujućem braku. Kada ovo pročitamo, sasvim je očigledno da je princeza bila ranjiva i osećajna, daleko od kapricioznog okruženja na dvoru. Borila se kako je mogla, služeći se smirenošću i ironijom, iako su se problemi nizali jedan za drugim. Posvećenost vežbanju pomogla joj je ne samo da ostane lepa i fit, već i da se bolje oseća iznutra.

Princeza je rado jela ppasulj
Profimedia Author: Bernard Morton Copyright: Globe Photos Description: Jan. 1, 2011 - PRINCESS DIANA IN CHESTER. BERNARD MORTON / CAMERA PRESS / PRINCESSDIANARETRO(Credit Image: