Nakon vrtoglavog uspeha reinovirane Jackie torbe, Gucci nam vraća još jedan voljeni aksesoar iz svoje arhive. Torbu sa bambusovom drškom princeze Diane redizajnirao je Alessandro Michele 20 godina od lansiranja originala koji ju je osvojio.

Sinonim za stil - Lady Di je u ranim 90-im godinama, kada je istupila iz kraljevske porodice, prepoznatljiv chic, sofisticiran i elegantan stil zamenila onim casual. Njena stilistkinja Anna Harvy jednom je izjavila da se princeza odrekla formalnosti i kraljevskih pravila oblačenja, zbog čega je bila modna ikona vredna divljenja. Bilo da je nosila raskošne haljine, klasična odela ili džempere i biciklističke šortseve, Diana je uvek bila posebna.

Baš tako je nosila i Gucci Bamboo tašnu - u najrazličitijim modnim izdanjima.

Najnovija verzija kultne torbe nadovezuje se na ovu ideju fluidnosti. Od originala se razlikuje po kožnim kaiševima pričvršćenim oko drški od bambusa - što daje naklonost funkcionalnim trakama koje su čuvale drvene drške iz 90-ih (nove visoko vidljive trake dolaze u zamenljivim neon alternativama). Slova i simboli zvezda mogu biti utisnuti na unutrašnjoj strani pojaseva kako bi uneli šarm u ažuriranu verziju princezine dragocene torbe.

Dostupna je u tri veličine i sedam boja, a zvezde poput Sienne Miller i Elle Fanning već su nabavile svoj primerak. Da li vam se više dopada original ili moderna verzija?

gucci-torba-princeza-diana
Gucci