Vojvotkinja od Kembridža je verovatno trenutno najveći obožavalac sako-haljine na svetu, pa nas ne čudi to što je odabrala baš ovu kreaciju na poslednje održanom događaju u greenhouse kompleksu Eden Project.

Ranije tog dana, tokom sastanka sa globalnim liderima samita G-7 među kojima su bili i Joe i Jill Biden, Kate je debitovala u višnjacrvenoj Alexander McQueen haljini, stavljajući još jednom britansku modu u centar pažnje. Ipak, drugo modno izdanje pobrojalo je znatno više reakcija jer je u skladu sa njenim svedenim, elegantnim i sofisticiranim stilom. 

U pitanju je isti dizajner, ali potpuno drugačiji komad - bela sako-haljina. Modne kritičare naročito je oduševila činjenica da je za ovu priliku odabrala vintage tašnu iz 1930. godine, a koja je ukrašena stotinama perlica od slonovače i nežnim vezom, rađenim ručno u Italiji i Francuskoj. Na taj način, Kate šalje poruku svetu da je održiva moda jedino prihvatljiva u 21. veku, a ta poruka nije nimalo slučajna jer su tokom ovog samita svetski lideri govorili upravo o klimatskim promenama

Takođe, kao deo outfita našla se i narukvica princeze Diane koju Kate nosi na svim dešavanjima.

Događaju su prisustvovali i princ Charles, Camilla i kraljica Elizabeth II, kao i još jedan predsednički par Emmanuel i Brigitte Macron, a interesantno je da su i Kate, i Jill, i Brigitte osmislile outfite koje se baziraju na beloj boji.

U galeriji pogledajte kako su izgledale.

Kate Middleton, Jill Biden i Brigitte Macron na istom događaju - pogledajte kako su izgledale.