Iako 40 godina nakon venčanja princeze Diane i princa Charlesa znamo da ono nije bilo bajkovit i romantičan čin, kako se činilo na malim ekranima, ono što ni istorija ne može da opovrgne jeste da je Dianina venčanica bila veličanstvena. Kreirali su je Elizabeth i David Emanuel za istorijski događaj 29. jula 1981. godine, a sada će, povodom jubileja, biti izložena javnosti na izložbi pod nazivom ''Kraljevski stil u nastajanju''.

Od 3. juna posetioci će u Kensingtonpalati moći da zavire u najfiniju umetnost dizajniranja kreacija za kraljevstvo. Ideja je da se prikažu najtalentovaniji britanski dizajneri koji su imali ključnu ulogu u oblikovanju vizuelnog identiteta kraljevske porodice tokom 20. veka. Jedan od ikoničnih komada upravo je Dianina venčanica sa prepoznatljivim raskošnim rukavima i karnerima, čipkom kraljice Marije i velom dugačkim više od 7 metara.

Ove godine princeza Diana napunila bi 60 godina, što je bio još jedan povod da njeni sinovi William i Harry pozajme majčinu venčanicu Kensington palati. Takođe, na njihovu inicijativu, biće otkrivena i Dianina komemorativna statua 1. jula, na njen rođendan. 

Više fotografija pogledajte u galeriji, a ukoliko planirate put za Veliku Britaniju, bukirajte i karte za ovu jedinstvenu izložbu.

Jedna od najlepših venčanica u istoriji kraljevskih venčanja biće izložena na izložbi u Kensington palati od 3. juna.