On je bio američka elita, a ona prava princeza - možda zvuči kao bajka, ali okolnosti nisu bile takve.

Godine 1995. John F. Kennedy Mlađi želeo je da se Diana, tada već razdvojena od princa Charlesa, fotografiše za naslovnicu njegovog političkog magazina George. To je navodno i bio povod njihovog susreta u otmenom njujorškom hotelu Carlyle, iako je jedina misterija ostala kako i zašto su izmakli papparazima koji su ih čekali? 

Nakon tajnog dopisivanja, John i Diana su se jednog letnjeg dana našli u intimnom apartmanu pomenutog hotela, a asistentkinja Johna F. Kennedyja Mlađeg danas, više od 25 godina kasnije, uvodi nas u detalje. Kako navodi RoseMarie Terenzio, čak ni on nije verovao da postoji šansa da ostanu neprimećeni.

„Sećam se da je rekao: Nema šanse da neko to sakrije. Svuda će biti paparaca“, rekla je ona.

Poput tipične montaže akcionog filma, Kennedijev tim ljudi počeo je da smišlja plan kako da sakrije predsednikovog sina i princezu. „Neko je predložio da ide prerušen, a ja sam rekla: To je smešno. Nećeš da radiš to“ seća se RoseMarie.

Krajnji plan je bio jednostavan: odlučili su da John i Diana uđu na glavna ulazna vrata. Nelogično?

Samo na prvi pogled jer su dobro znali da mediji veruju kako dve ovako slavne ličnosti nikada ne bi ušle na glavni već sporedni ulaz. Kako kaže RoseMarie, išli su na sve ili ništa, a sreća je ipak pratila hrabre - zaista ih niko nije čekao na glavnom ulazu, već su svi bili s druge strane hotela.

Šta se desilo tokom famoznog susreta malo je poznato zahvaljujući ovoj vrhunskoj obmani. U medijima su bile različite spekulacije o njihovoj aferi, a njegov tim danas deli samo reči hvale koje je sin tadašnjeg predsednika Amerike imao o Lady Di: „Sećam se da je rekao: Stvarno je visoka i ima duge noge! Takođe je rekao da je bila veoma stidljiva i prizemna. Navodno su razgovarali i o poznanstvu sa Majkom Terezom“, dodaje.

Kako se desio tajni susret princeze Diane i Johna Kennedyja?
Profimedia