Oni koji znaju da su princ Harry i Oprah Winfrey od nedavno koproducenti dokumentarne serije ''The Me You Can't See'', svesni su da je to što nas vojvoda od Saseksa šokira iz dana u dan - samo početak

U najnovijoj epizodi, Harry je otvoreno progovorio o svojim mentalnim borbama, priznajući da je koristio alkohol i drogu kako bi se izborio sa ličnom traumom. ''Bio sam spreman da pijem i da se drogiram, da isprobavam i radim stvari koje su činile da manje osećam'' naveo je, misleći na težak period nakon smrti majke, princeze Diane.

''Za jedan dan ili subotu veče popio bih dozu za sedam dana, ne zato što sam uživao, već zato što sam pokušavao da zamaskiram bol'' opisao je period kasnih 20-ih godina kao noćnu moru.

Pored problema zavisnosti, princ Harry doživljavao je napade panika i jaku anksioznost dok je bio aktivan član kraljevske porodice, a pomoć je potražio tek pre 4 godine kada je shvatio da će izgubiti Meghan ako se ne dovede u red.

Na pitanje kako je reagovao na suicidne misli svoje supruge, priznao je da nije ni pomišljao da to podeli sa svojom porodicom jer je znao da ih neće razumeti. Iz istog razloga ga je i razvlačenje po britanskim tabloidima učinilo bespomoćnim.

Najdirljivije jesu scene iz detinjstva sa princezom Dianom: ''Kad god smo zajedno bili u automobilu, paparazzi su nas jurili, a mama gotovo da nije mogla da vozi od suza u očima''. Najgori osećaj jeste onaj nakon što je saznao da je Lady Di doživela saobaćajnu nesreću: ''Bio sam izvan svog tela, samo sam hodao i radio šta se od mene očekivalo''. 

Na kraju, Harry nas je podsetio na važnu lekciju o tome koliko je značajno da osvestimo svoje traume, govorimo o njima i pokušavamo da zacelimo rane.

Podsetimo se, on, princ William i Katte Middleton još su 2016. godine pokrenuli kampanju u kojoj podstiču ljude da razgovaraju sa prijateljima i porodicom o svom mentalnom zdravlju, a sada nastavljaju to da radi - ali odvojeno.