Malo ko je verovao da će legendarni "Mullet" iz 70-ih ikada ponovo biti na radaru trendseterki, ali i to se dogodilo. Nekada su ovu frizuru nosili David Bowie, Pat Sharp i druge zvezde tog vremena, a danas je gotovo zaštitni znak nekim od najlepših žena ovog vremena poput Rihanne, Halsey, Zendaye i mnogim drugim. 

Slobodno se može reći da je Mullet obeležio 2022. godinu, svidelo se to nekome ili ne, jer su i društvene mreže preplavljene različitim primerima frizure koja je dobila status kultne. Samo u proteklih 12 meseci, Mullet je na TikToku pretražen 7.7 milijardi puta, a na Google-u 2.24 miliona puta, što je, složićete se, poprilična brojka za jednu frizuru.

Sve je počelo sa Wolf cut-om, te je bilo samo pitanje vremena kada će se i Mullet vratiti na beauty tron. Ovakav način šišanja idealan je za one koji žele divlji, rokerski izgled, bez preteranog gubljenja vremena na stilizovanje. Dovoljno vam je malo pene, i spremni ste za polazak - što je neurednije, to bolje.

Međutim, daleko od toga da i Mullet ne može da izgleda elegantno i uglađeno, čemu svedoče brojni primeri slavnih dama koje su ovu frizuru iznele sa blago uvijenim krajevima, sa manjim prelazima između lejera, čime se dobio mekši i ženstveniji izgled.

U čemu je tajna mullet frizure?

  • Pretražujući strane sajtove i izvore, reklo bi se da je tajna mulleta u sledećem:
  • Pristaje svakom tipu kose
  • Dobro stoji svakom obliku lica
  • Laka za održavanje
  • Prilagodljiva svakoj situaciji i događaju

Sa ovim tipom frizure možete se igrati (skoro) kako god želite. Možete, a i ne morate da se fenirate, pomoću pegle za kosu napravićete kakav god stil želite u svega nekoliko minuta, dovoljno je i kratka i duga kako za "tomboy vibe" tako i da odajete utisak intrigantne, naravno, ukoliko to želite.

U prevodu - Mullet je definitivno namenjen devojakama i ženama koje su cool i žele tako i da izgledaju, a u galeriji u nastavku pogledajte kako su popularnu frizuru ponele neke od poznatih dama. I ko zna, možda vam baš one budu inspo za sledeću posetu frizeru. 

Instagram Pogledajte kako slavne dame nose mullet frizuru.