Iako dlačice i njihovo uklanjanje nisu tabu kao decenijama ranije, i dalje se čini da nismo dovoljno informisani o ovoj temi. Ukoliko ste posvećeni održavanju glatke i svilenkaste kože, dobro znate da opcije koje imamo na raspolaganju nisu tako privlačne. Depilacija voskom je pakleno bolna, lasersko uklanjanje dlaka je skupo i mukotrpno, a kreme za depilaciju su neuredne u svakom smislu te reči. A onda sledi brijanje – pouzdano i jednostavno, ali monotono i sa čestim iritacijama. Industrija uklanjanja dlačica morala je da patentira inovativno rešenje, i konačno jeste.

Lumea uređaj IPL serije 9000 predstavlja najbrže i najefikasnije IPL rešenje iz Philips-a do sada. Intenzivna pulsna svetlost (IPL) koristi nežno svetlo za zaustavljanje rasta dlačica, čime se sprečava njihov ponovni rast do šest meseci. Sa Lumea uređajem, žene obično postižu smanjenje dlačica do 92% nakon samo tri tretmana, što dugoročno znači dobru investiciju.
Takođe, Lumea IPL serije 9000 je napravljena tako da „razume“ vašu kožu, uz otkrivanje nijanse kože, te sadrži četiri pametna dodatka koja prilagođavaju programe svakom delu tela, kao i specijalno dizajnirane dodatke oblikovane tako da savršeno odgovaraju svakoj oblini na svakom delu tela.

Kako pripremiti kožu za tretman?

  1. Izbegavajte sunčanje i korišćenje preparata za samopotamnjivanje do 48h pre tretmana.
  2. Obrijte dlačice pre tretmana, ali ne koristite druge metode u vidu voska, krema, i sl.

Da li je IPL tehnologija bezbedna?

Istraživanja nisu pokazala nikakve negativne posledice po zdravlje zbog korišćenja IPL tehnologije. Philips Lumea uređaj je razvijen u saradnji sa vrhunskim dermatolozima i testiran je na preko 2000 žena, samo je važno da se aparat koristi u skladu sa korisničkim priručnikom.

Lumea_Philips_28.jpg
Envy Croatia 

Da li uređaj može da se koristi za bikini zonu?

Lumea uređaj je bezbedan i dovoljno nežan za tretiranje cele bikini zone, pa ako želite brazilski ili holivudski stil (samo traka dlačica ili potpuno bez dlačica), samo napred. Da biste sprečili nelagodnost, savetujemo vam da koristite nižu postavku za tamnije i pigmentirane oblasti. Lumea uređaj nikada nemojte da koristite na usnicama, vagini ili anusu.

Da li uređaj može da se koristi za lice?

Koža lica je osetljivija i svakodnevno izloženija suncu. Većina modela Lumea je opremljena specijalnim dodatkom za lice sa UV filterom koji sprečava oštećenje kože. Proverom tipa kože, možete da izaberete odgovarajuću postavku koja će obezbediti efikasan ali istovremeno blag tretman lica. Kako je koža oko očiju posebno osetljiva, preporučujemo da Lumea uređaj koristite samo na regiji ispod jagodica. Da biste postigli optimalne rezultate na obrazima, gornjoj usni i bradi, stanite ispred ogledala kako biste dobro videli zone koje tretirate i svetlost „spremnu za emitovanje“.

Da li je tretman bolan?

Ukoliko je aparat podešen u skladu sa bojom kože i dlačica, nema bojazni od toga da ćete osetiti bilo kakav bol i neprijatnost. Prilikom testiranja, neke žene su opisivale „osećaj toplote“, „peckanje“ ili „svrab“ koji su u većini slučajeva nestajali posle nekoliko minuta, najviše do jednog sata. Da biste se navikli na Philips Lumea, preporučujemo da najpre probate sa probnim bljeskovima u blizini zone koju nameravate da tretirate, koristeći pri tom najmanji intenzitet svetla. Kad se budete navikli na to, možete da pojačate svetlost, ako treba i korak po korak, ali nikad ne bi trebalo da vas zaboli.

philips-pamela-2021_21.jpg
Envy Croatia 

Da li može da se koristi na mladežima i pegama?

Ne, nemojte da koristite Philips Lumea direktno na velikim mladežima ili pegama, odnosno u njihovoj blizini. Direktno tretiranje mladeža ili pega može izazvati nelagodnost, pa čak i opekotine.

Da li može da se koristi tokom trudnoće?

Ne. Philips Lumea nikada nije testiran na trudnicama ili dojiljama, pa se ne sme koristiti u ovim slučajevima. Kompanija Philips je sa vodećim dermatolozima radila na razvoju Lumea uređaja i savetuje da se tokom trudnoće ili dojenja ne koristi Lumea ili bilo koji drugi način za uklanjanje dlačica zasnovan na svetlu, kako bi se izbegli neželjeni efekti.

4 koraka epilacije

  1. Uklonite dlačice brijanjem
  2. Izaberite odgovarajuću postavku za svoju nijansu kože pomoću senzora SmartSkin.
  3. Držite Lumea uređaj pod uglom od 90 stepeni i pritisnite dugme za primenu impulsa.
  4. Počnite da pomerate Lumea uređaj preko oblasti koju tretirate tako što ćete držati dugme za primenu impulsa ili ga pritiskati po potrebi.