Zima ima svoju estetiku pa uglavnom želimo da naši beauty izbori to odražavaju, a posebno kosa. Candlelit braon nametnula se kao najpopularnija tamna boja kose za zimu 2022. Izgleda toplo i reflektirajuće kada je osvetljena blještavim lampicama božićnog drvca i treperavim plamenom iz kamina, zahvaljujući mekom odsjaju i taktičkom postavljanju pramenova koji uokviruju lice i daju mu zdrav sjaj.

"To što ste brineta ne znači da treba da imate jednobojnu kosu", izjavila je profesionalna londonska koloristica Gemma Smidmore za Glamour. “Kada se osvrnemo na svoju kosu iz detinjstva, imali smo toliko različitih tonova u kosi, pa zašto to ne bismo rekreirali?”, dodaje.

Candlelit braon čini upravo to, ali s prazničnim prizvukom koji je čini savršenom bojom za zimu. Jako tanki babylights (tanji pramenovi koji deluju prirodnije od običnih) dodaju se kosi kako bi podigli i posvetlili prirodnu boju i učinili da izgleda kao da je okupana mekim svetlom sveća.

Candlelit smeđa je prirodna, suptilna, otmena, kilometrima daleko od debelih veštačkih pramenova koji odskaču od ostatka kose. Smidmore savetuje da u salonu tražite babylight pramenove koji su samo jednu ili dve nijanse svetliji od vaše prirodne boje kako ne biste dobili previše kontrasta.

Tehnika se može prilagoditi boji koja vam najbolje stoji, ali krajnji rezultat ostaje isti - više dubine i topline. Na kraju krajeva, to je vaša boja kose, samo malo glamuroznija i luksuznija.