Početkom godine, ali i nekoliko sezona unazad, bob je bio posvuda, ali došao je kraj njegovoj dominaciju. Najveći trend u svetu frizura ove zime stvoren je za dugokose srećnice. Radi se o tzv. "francuskom novom talasu" koji ste dosad imali prilike da vidite na slavnim damama poput Irine Shayk, Due Lipe i Priyanke Chopre, a frizer Syd Hayes za Vogue ju je opisao kao "suptilnija verzija frizure cool devojke, s nežnim talasima i manje izraženom teksturom".

Dok su anđeoski talasi na proleće bili svuda na crvenom tepihu, francuski novi talas je neuredniji i ležerniji, gotovo iščetkan. Savršeno je nesavršen s uglađenim i sjajnim završetkom - idealna frizura za zimu.

View this post on Instagram

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Duža kosa očigledno je pogodnija za ovu frizuru, kao što dokazuju Dua i Irina, ali ovaj trend možete isprobati i ako nemate duge uvojke. "Francuski novi val dobro izgleda na svim dužinama i teksturama. S dužom kosom, valovi se spuštaju i izgledaju ležerno, dok kraćoj kosi dodatna tekstura zaista laska", objašnjava Hayes.

profimedia-0495064731.jpg
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kako rekreirati ovaj look kod kuće? Započnite stvaranjem volumena u korenu penom, kako bi vam kosa izgledala gusto i ne previše ravno. Nakon toga peglom za kosu stvorite talase, ali pazite da izmenite smer svakog pramena tako da kosa deluje mekano i nestrukturisano. Završite stavljanjem laka za kosu.

profimedia-0742573462.jpg
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia