Mirror Palais debitovao je na njujorškoj Nedelji mode u septembru, a osim dreamy kreacija s karnerima i čipkom, ljubitelji mode imali su prilike da vide jedan od najvećih beauty trendova - anđeoske talase. Manekenke su imale frizure inspirisane renesansnim razdobljem, talasastu i stepenastu kosu koja je predivno padala na ramena.

"Ovi ležerni talasi stilizovani su kako bi poboljšali sveukupni romantični duh, kao da su stvoreni u periodu pre nego što su postojali alati za stilizovanje kose", rekla je Justine Marjan koja je bila zaslužna za ovu bajkovitu frizuru na reviji. Frizerka je koristila "namerno nepravilne" uzorke talasa kako bi stvorila neobrađen, prirodan stil na modelima, s uvojcima koji su se eterično vijorili iza njih dok su šetali revijom, piše Byrdie.

Međutim, što se tiče izvođenja, ovaj je izgled prilično jednostavan i lako ga je rekreirati ako ste inspirisani Botticellijevim "Rođenjem Venere". Počnite s vlažnom kosom i ravnomerno je pripremite lakom za kosu s fleksibilnim učvršćivanjem. To će stvoriti jak temelj za lagane talase koji će trajati. Zatim Marjan deli kosu u pramenove kako bi isplela pletenice — što labavije, to bolje ako želite ležeran look. Svakako provucite prste kroz kosu pre nego što završite kako biste stvorili razbarušenu teksturu kovrdža.

Nakon što završite sa sva četiri dela kose, pređite peglom ili fenom za kosu preko pletenica kako biste ih učvrstili. Nakon što vam se kosa osuši, otpustite pletenice i nanesite proizvod za teksturu kako biste stvorili pun, prozračan izgled koji nije previše lepršav. Na kraju, dovršite frizuru lakom za kosu kako biste zadržali definiciju i iskontrolisali nestašne vlasi.