Nakon face i nails "slugginga", bilo je samo pitanje dana kada će na mrežama postati viralan i hair slugging. Ovakav način hidratacije postao je jedan od najpopularnijih trendova ove godine, što je i očekivano s obzirom na rezultate, nevezano kakve proizvode koristite.  Za one koji ne znaju šta je uopšte "slugging" - u pitanju je tehnika koja se sastoji od kombinovanja duboke hidratacije pomoću ulja, seruma i krema, a koja se "zaključa" u kožu tako što se preko svega premaže vazelin.

Međutim, kada je reč o kosi, postupak je nešto drugačiji, te ne uključuje vazelin. Posebno je pokazala dobre rezultate za kovrdžavu kosu koja je prirodno suva, kao i za farbanu i oštećenu, jer se na ovaj način najbrže oporavljaju suvi i ispucali krajevi, a vlas dobija sjaj i mekoću koja joj nedostaje.

hair slugging oporavlja kosu.
Profimedia 

Na koji način hair slugging funkcioniše?

Iako ovakav princip postoji vekovima u zemljama na Istoku, zahvaljujući društvenim mrežama, sve je više onih koji su ga sada usvojili. Sam postupak je veoma jednostavan.

HAIR SLUGGING JE NAJBRŽI NAČIN DA OPORAVITE OŠTEĆENU KOSU: Potreban je samo jedan proizvod, a rezultat je neverovatan TikTok/moniquemrapier

Počnite tako što ćete pažljivo rasčešljati kosu, a zatim nanesite hranljivu masku za dubinsku hidrataciju ili biljno ulje na celu dužinu. Zatim umotajte kosu u pamučnu čarapu ili svileni turban pre spavanja.

Ovaj korak će vam omogućiti da izbegnete prljanje jastučnice, ali će takođe stvoriti izvor toplote tako da proizvod može efikasno da deluje na sama vlakna. Kada se probudite, dobro operite kosu da biste uklonili sve ostatke proizvoda, i to je sve.

Pogledajte u galeriji koje su najbolje maske za dubinsko hidriranje:

pritnscreen/cvrlehairshop, Benu apoteke Pogledajte koje maske su dobre za duboku hidrataciju kose.