Iako je Barbiecore trenutno apsolutno najzastupljeniji modni (i beauty) trend, postoji i suptilnija, tiša estetika koja je ovladala svim društvenim mrežama. "Tihi luksuz" je postao internet fenomen, podstaknut trenucima pop kulture kao što su hit- serija "Succession", stilom oblačenja Gwyneth Paltrow tokom nedavnog suđenja i grandioznog venčanja Sofie Grainge Richie.

Estetiku tihog luksuza čine skupocenost, minimalizam i kvalitet. Kao i kod većine trendova, tokom vremena tihi luksuz je postao toliko zastupljen da je počeo da utiče i na naše rutine u nezi i stilizovanju kose.

Kada je reč o farbanju kose, bogate nijanse poput brinete predstavljaju primer tihog luksuza. Shvonne Perkins, glavna koloristkinja u Madison Reedu, kaže da su tražene usluge farbanja postale vrlo minimalističke. „Tihi luksuz sve vraća klasičnim bojama. Ključ je u pronalaženju klasičnog tona koji čini nešto posebno za vaš ten", kaže ona i dodaje : "To su prirodne nijanse, sa kojima ste se mogli roditi – ili niste, a samo izgleda kao da jeste ". 

 Najbolji deo? Ovakav skupoceni izgled kose zahteva minimalan napor. Poznata frizerka Jenny Cho predlaže lak način da dobijete elegantnu frizuru sa estetikom "tihog luksuza" tako što ćete da napravite jednostavnu punđu, a zatim je poboljšate kvalitetnim aksesoarima za kosu. 

Dodaci za kosu takođe mogu igrati veliku ulogu; potražite apstraktne, zanimljive oblike ili zadržite dašak francuske prefinjenosti i opredelite se za elegantne šnale“, kaže Cho.

Bonus savet: „Kada se farbate u crvenu boju kose, probajte bakarnu nijansu. Kod tamnih brineta, pokušajte sa zlatnim ili blago kestenjastim nijansama. Sve je u dodavanju tona koji poboljšava tu osnovnu nijansu i sprečava da kosa izgleda jednolično i tanko."