I dok se pojam luksuza kroz decenije uglavnom doživljavao kroz velike, upečatljive i sjajne modne komade, one na kojima su se jasno ocrtavali prestižni logotipi luksuznih brendova, od nedavno se svet mode sve češće susreće s novim pogledom na luksuz, a koji se opisuje pojmom ''quiet luxury'' (hvala, Succession). On u svojoj osnovi ukazuje na estetiku koja je na prvi pogled manje upadljiva, tiša, onu koja izvire iz chic bezvremenskih, dobro skrojenih i svestranih investicija, koje i bez vidljivih oznaka izgledaju skupo. 

Niz modnih kuća stvara upravo stil koji ukazuje na vrednost pojma manje je višeThe Row, Khaite, Saint Laurent, Loro Piana... a modni stručnjaci ukazuju kako ovaj koncept i nije potpuno nov, već se o njemu glasnije i više govori, jer privlačnost bezvremenog, minimalističkog dizajna dosledni su elementi lukuza decenijama.

Taj se doživljaj postiže kako krojem i modnim stilom tako i bojama. Zato, ako je i vaš smjer tihi luksuz dobro je znati koje su to palete boja na kojima se ovaj stil i temelji.

Intenzivno crna

Jedna od omiljenih boja u svetu mode osnova je ovog stila. Nosi se od glave do pete, ali i u kombinacijama s drugim srodnim paletama. Crna je osnova koja ukazuje na rafinisani stil, sklonost modnom minimalizmu.

Tamno plava

Nosiva i omiljena baš poput crne, duboko tamno plava ujedno je i boja koja se odlično kombinuje s drugim bojama, te tako gradi tihi luksuz lookove sa svega nekoliko odabranih komada odeće u vašem ormaru.

Baby ružičasta

Vrlo nežna nijansa baby pink boje ima novu osobnost, a outfiti u kombinaciji s ovom bojom protkani su mekim minimalizmom.

Bela

Znamo da je bela košulja osnova svakog ormara, ali važno je zapamtiti da je bela boja više od letnjeg komada, te da se odlično nosi u kombinacijama koje su samo na prvi pogled klasične.

Maslinasto zelena

Ova je boja na velika vrata zakoračila zahvaljujući brendu Saint Laurent i kreativnom direktoru Anthonyju Vaccarellu koji ju je upakovao u tako poželjan tihi luksuz. Tu je i nijansa kaki koja je uzela pažnju na revijama kolekcija za jesen/zimu 2023.

Boja čokolade

Topla tamno smeđa je boja koja savršeno odgovara neodoljivim modelima prestižnih torbica i trendi odevnih komada (od kože). Naš je odabir Bottega Veneta estetika.

Boja slonovače

Ova elegantna krem bež nijansa odličan je odabir bez obzira birate li savršen model pantalona, haljinu, suknju ili top. Omiljeni brendovi tihog luksuza Khaite i The Row to i potvrđuju.

Tamno siva

Za ovu boju vredi opis kako je oličenje nenametljive elegancije, te ona koja ukazuje na posedovanje istančanog stila. Odlične kombinacije s nijansama ove boje proletos je pokazala Miuccia Prada predstavljajući kolekciju za jesen/zimu 2023.

 Izvor: https://luxurysociety.hr/