Tanka kosa često izgleda beživotno, ali uz pravu frizuru može biti itekako bujna i puna volumena kao da je tek isfenirana.

Šamponi za pojačavanje volumena i češljanje u suprotnom smeru mogu privremeno ublažiti problem, ali ništa ne osvežava izgled poput šišanja koje će samo po sebi pojačati volumen vaše kose.

Za tanku kosu morate imati dobru ideju za frizuru ako ne želite da imate svakodnevnu obavezu i brigu oko višesatnog sedenja u frizerskom salonu.

Evo naših predloga kratkih frizura koje će vratiti kosi volumen, formu i sjaj:

Paper-cut bob

Ravan bob koji nema naznake slojevitog šišanja. Ne samo da ova frizura baš uvek izgleda šik, već može biti i odličan izbor ukoliko poželite promenu od dugačke kose ili ombre tehnike farbanja. Jer, jednom kad se ošišate, kosa će izgledati zdravije i sjajnije.

Takođe, ako imate tanku kosu, stvoriće efekat optičke varke i kosi dati vizualno veći volumena, zbog čega će izgledati gušće i
bujnije.

Lob frizura

Ako ipak volite malo dužu kosu i ne usuđujete se da se ošišate na kratko, duži bob odnosno bob do ramena koji se naziva 'lob', biće idealan.

Lob frizura se lako stilizuje, a izgleda stylish i kad je ravna i kada je talasasta. Naravno, Francuskinje je obožavaju.

Takođe, uz ovu dužinu kose poželjna je i asimetrija - jedna strana duža, a druga kraća. Tako ošišana tanka kosa izgledaće bujnije, a frizura će vam uvek biti puna volumena.

Stepenasta duga kosa

Duga tanka kosa može imati volumen jedino ako se ošišate na 'stepenasto'. Takvim šišanjem kosa će dobiti puno više slojeva nego što inače poseduje, zbog čega će izgledati bujnije, a samim tim manje će se i mastiti.

Ovakva frizura takođe je jednostavna za održavanje, i ne zahteva konstantno feniranje i stilizovanje.