Možda ste mislili da je Instagram samo modno carstvo, ali prevarili ste se! Popularna društvena mreža je dom velikom beauty carstvu među kojima slobodno možemo da kažemo dominiraju profili za KOSU i LAKOVE.

Naime, kao što se na Instagramu popularišu i promovišu najnoviji modni trendovi, tako se na istoj toj mreži popularizuju mnogi beauty trendovi, a jedan od njih je postao predmet žudnje mnogih žena!

Da, pričamo o razbarušenom lobu koji je najveći hit u svetu.

Koju god dužinu kose imali, izuzev potpuno kratke pixie varijante, ovu je frizuru moguće relativno jednostavno napraviti koristeći tek nekoliko proizvoda.

Radi se o frizuri koja sjajno pristaje svima, izgleda nonšalantno, lepršavo i idealno za proleće. Mi vam donosimo dva sjajna načina da postignete ovu frizuru.

Spremni?! Krećemo!

Kao prvo, da bi ova frizura savršeno izgledala, kosa bi trebalo da bude ošišana slojevito, tačnije stepenastp sa istanjenim vrhovima. To ne mora da znači dramatične slojeve, ali ova konkretno frizura ipak zahteva više prirodnog volumena od ravno ošišane kose koja ima tendenciju da bude teža i opuštenija.

Ukoliko nemate mnogo vremena, trebaće vam alati za termičko oblikovanje kose - fen i figaro. Nagnite glavu prema podu i tako prebačenu mokru kosu osušite fenom koji ste postavili na hladno sušenje. Kad je kosa minimalno vlažna, u donju polovinu kose utrljajte penu za oblikovanje i osušite je do kraja. Ovo će vašoj kosi dati bolju teksturu za oblikovanje i produžiti trajnost talasa.

Nakon što ste posušili kosu, uzmite figaro koji će vašim pramenovima dati opušteniji talasastiji izgled. Uzimajući pramen po pramen kose, omotajte ga oko cevi figara i kako ga ispustite, nemojte da odmah raščešljavate kosu, već pramenove ostavite da se tako ohlade. Lepota ove frizure je u tome što talasi ne moraju da budu savršeni, pa ih čak niti ne morate omotati uvek u istu stranu.

Ukoliko imate jako dugu kosu, talase oblikujte do nivoa uva, a nikako ne kovrdžajte kosu do samog korena. S druge strane, ako imate poludugu kosu, slobodno figarom izrolajte više prema temenu kako biste postigli uravnoteženu voluminoznost celom dužinom kose.

Za maksimalno opušteni i nonšalantni izgled frizure, na kosu zatim oprezno našpricajte sprej, držeći ga barem 30 centimetara od kose. Za kraj, ako vam je kosa izuzetno svilenkasta i inače loše drži lokne, lagano je posprejajte i lakom za kosu.

izvor: fashion.hr