Ukoliko ste devedesetih voleli čuvenu frizuru Meg Ryan i Gwyneth Paltrow, a kasnije i Keira Knightley, poznatiju kao "heartthrob bob", sigurni smo da će vam se dopasti i njegova modernija verzija koje su vodeće trendseterke već prihvatile raširenih ruku.

Ovako nešto idealno je ukoliko želite "veliki rez", odnosno, spremni ste da konačno prošetate kratku kosu, ali da usput imate i šik frizuru koju možete nositi na više načina.

U pitanju je verzija nape ili mushroom boba koji je duži pozadi, dok se preko ušiju spušta u ravnoj formi. Ukoliko vaša vlas prirodno ima kovrdžavu teksturu, to samo daje dodatnu draž. Ovaj bob savršeno uokviruje lice i izdužuje ga, te ne čudi što je bio omiljena frizura mnogih zvezda.

Čak i devedesetih, kada je nastala, mogli smo da vidimo varijacije na temu kada je reč o ovakvom stilizovanju kose. Tako je, primera radi, Cameron Diaz u "There’s Something about Mary" nosila ravniju varijantu, za razliku od Gwyneth Paltrow u "Sliding Doors" koja ne samo što je imala kratku frizuru, već je bila i potpuno začešljana iza ušiju i uglađena gelom.

Mnogi su ovaj stil zvali i "boys cut" jer je u pitanju tipična muška frizura tog vremena, samo prilagođena ženama. Čak je i glumica Zazie Beetz koju ste mogli videti u "Deadpool" franšizi nedavno ponela upravo heartthrob bob koji je izgledao fantastično u kombinaciji sa njenim loknama.

Čak je i glumica Zazie Beetz koju ste mogli videti u "Deadpool" franšizi nedavno ponela upravo heartthrob bob
Shutterstock 

Danas je ovaj stil mekši, sa više lejera i savremeniji, te na momente deluje kao "srcoliki bob".

Kako ga stilizovati?

Možete iskopirati Gwyneth i "zalizati" ga iza ušiju, ili ga razbarušiti i nositu u prirodnoj formi sa malo pene. A uvek možete i da se poigrate te jednu stranu slepite iza uha, dok drugu jednostavno "izgužvate" rukama za savršenu, neobaveznu frizuru, na koju, sigurni smo, niko neće ostati ravnodušan.