Nije retkost da modeli s novom sezonom nedelja mode prigrle novi imidž, a ove sezone najdramatičniju promenu looka imala je Kendall Jenner.

Za razliku od svojih sestara koje ne zaziru od eksperimentisanja s bojama za kosu i perikama, Kendall je uglavnom bila verna svojoj prirodnoj tamnosmeđoj boji. Ipak, na skorašnjoj Pradinoj reviji bila je gotovo neprepoznatljiva: s kosom podignutom u voluminoznu punđu svetle bakrene nijanse.

profimedia-0664697271.jpg
Profimedia 

Za njenu transformaciju zaslužni su koloristi Matt Rez, među čijim su slavnim klijentkinjama Angelina Jolie i Adele, te Jenna Perry, koja brine o boji Belle Hadid i Jennifer Lawrence.

Ovu popularnu i uvek aktuelnu nijansu bakrenocrvene vole i Kendalline koleginice Gigi i Bella koje su prošle godine isprobale vrlo slične nijanse. Trik Jenne Perry da lakše postignete ovu nijansu jeste da farbate mokru kosu jer tako postižete suptilnije rezultate, prenosi elle.com.

profimedia-0665470660.jpg
Profimedia 

Pre farbanja svakako se konsultujte s profesionalnim frizerom za par saveta - željenu boju lakše je izvesti na plavoj podlozi, ali moguće je promeniti boju i tamnijih kosa, kao što pokazuje i primer Kendall Jenner. Ipak, ako želite da sledite njen primjer, ali niste spremne da se odreknete se svoje tamne boje, dodajte joj samo malo topline popularnom Cherry Cola nijansom