Meghan Markle ima profinjeni modni ukus koji je često izvor stilske inspiracije, a sada dobija i zvaničnu potvrdu.

Naime, Giorgio Armani 'wrap' haljina koju je Meghan Markle nosila za istorijski intervju s Oprah Winfrey na CBS-u proglašena je haljinom godine 2021., objavio je Fashion Museum u Bathu. Iza ovog izbora stoji Ibrahim Kamara, glavni urednik magazina Dazed, i njegov umetnički direktor Gareth Wrighton.

Meghan Markle i princ Harry u istorijskom intervjuu sa Oprah Winfrey.
Profimedia 

''U današnjoj hiperstilizovanoj pop kulturi, haljina godine može potencijalno postati meme godine, ali oboje smo se uhvatili za ikonični intervju Meghan i Harryja s Oprah kao definitivni anti-establišment moment koji će zauvek ostati urezan u britanskoj kolektivnoj svesti'', rekli su u objašnjenju.

Duga crna svilena haljina iz Armanijeve resort kolekcije za proleće/ljeto 2022. ima izvezene lotuse i remen, a Meghan ju je odabrala jer lotus simbolizira ponovno rođenje, obnovu i duhovno prosvetljenje, a sam cvet uspeva da cveta usprkos naizgled izazovnim okolnostima.

Muzej je zahvalio Armaniju što im je poklonio verziju haljine, a izložena je na lutki temeljenoj na jednoj od omiljenih modela Yvesa Saint Laurenta, Khadiji Adams.

Profimedia Pogledajte kako izgleda.