Pernille Teisbaek, ultimativna scandi it-cura otkrila je za Net-a-Porter koja modna pravila ne smemo da kršimo ni po koju cenu.

1. Podelite letnju i zimsku garderobu

Sortirajte svu odeću iz ormana u dve grupe, onu za topliju i onu za hladniju sezonu. Ova taktika daće vam bolji pregled komada koje imate pa ćete više uživati u njima i stvarati kreativnije kombinacije.

2. Rizikujte!

Dok prvi savet poziva na kategorisanje odeće, drugi traži od vas suprotno. Večernju haljinu navucite preko farmerice i rolke. Izađite u trenerci i štiklama. Menjanjem konteksta nekog komada možete postići originalne outfite.

3. Ne potcenjujte nakit

Nakit ima čudesnu mogućnost transformisanja dnevnog u noćni izgled, a može potpuno da preobrazi monohromatski outfit. Ulažite u zanimljive komade i nipošto ne potcenjujte moć detalja - tu spadaju i aksesoari.

4. Znajte šta vam dobro stoji

Slepo praćenje trendova bez da uzimate u obzir u čemu se dobro osećate i šta na vama dobro izgleda, teško će vas pretvoriti u stilsku ikonu. Naučite koji krojevi uvek izgledaju moćno na vama, a isto važi i za boje. Pernille naglašava da je njena mantra da komfor donosi samopouzdanje, te lično preferira oversize udovne komade. 

Skandinavka sa besprekornim stilom: 4 modne tajne Pernille Teisbaek

da da da