Nedostaje vam volumena u kosi? Došli ste na pravo mesto! Dobro znamo koliko može biti frustrirajuće neuhvatljivo postići volumen u svim prilikama kada nam je to potrebno.

Dodavanje sjaja i bujnosti kosi (bez da je ne opterećujete), je zapravo u stvaranju iluzije da od tanke i beživotne vlasi učinite da izgleda gušće i puno volumena.

Frizer slavnih ličnosti od Dua Lipe do Victorie Beckham, Luke Hersheson podelio je nekoliko saveta za veći volumen u kosi u razgovoru za britanski "Vogue".

Ne oslanjajte se na šampon i balzam

Možda ste do sada mislili da se do volumena u kosi dolazi uz pomoć prvog koraka - šampona i balzama, ali Hersheson je otkrio više o tome šta nikako ne raditi u početnoj fazi.

„Korišćenje pogrešnog balzama, ili previše njega, može otežati kosu i učiniti je ravnijom, što će zauzvrat učiniti da izgleda tanje“, kaže on.

„Preporučio bih vam da ne koristite maske za kosu i teški balzam za kosu, kako biste održali volumen.”

Sve se svodi na sjajnu frizuru

Ključno da kosa izgleda što gušće? Naravno, odlično ošišana frizura.

„Pristojna frizura je osnova za svako njeno oblikovanje. Loše ošišana kosa neće prkositi gravitaciji, jer će je njena težina povući nadole“, kaže poznati frizer. Bez toga, možete koristiti bilo koji proizvod ili alat na svetu i još uvek ćete se boriti da stvorite volumen kakav želite.

Odlučite se za kraće pramenove

Neka kraći prednji pramenovi budu deo vašeg stila jer vam lako mogu pomoći da kosa izgleda gušće.

Osušite kosu fenom prema gore

Kada sušite kosu, vodite računa da usmeravate protok vazduha ispod korena i prema gore, umesto da duvate na vrh glave. „Takve male stvari prave razliku“, kaže Hersheson.

Koristite "filere za kosu"

„Uobičajeno je da se tokom starenja borite sa proređenom kosom. Fileri kose ili deo ekstenzija sa strane – mogu pomoći da kosa deluje bujnije“, kaže Hersheson.

Tajno postavljeni fileri su ultra suptilni i ne moraju da izgledaju kao očigledne ekstenzije za kosu koje su stekle loš glas. Prema Hershesonu, više zvezda ih nosi na crvenom tepihu, a da to ni ne primećujemo.

Promenite svoj razdeljak

Jednostavan i brz trik za povećanje volumena je da promenite razdeljak i prevrnete kosu na drugu stranu.

„Razdeljak na sredini će uvek učiniti da kosa izgleda ravnije – prevrtanje je lak način da dodate više volumena.“

Tapiranje kose pri temenu

Frizer preporučuje da izbegavate prastaru tehniku tapiranja kose češćljićem, već da to radite na način koji uvek uspeva.

„Uzmite četku sa mešovitim iglicama i držite kosu podignutu, gurajući četku nadole“, kaže on.

Eksperimentišite sa bojom

Dobro postavljeni pramenovi i boja mogu pomoći u dodavanju volumena i dimenzije kosi.

„Onog trenutka kada počnete da dodajete teksturu ili kontrastne boje, počinjete da vidite više dubine, a to može dati iluziju gustine kose“, kaže popularni frizer.

„Dodavanje veoma suptilnih, različitih tonova u celini su ključan faktor za temelj kose koja je podložna stvaranju volumena”, zaključuje Hersheson.