Juče je u ogromnoj, savremenoj pariskoj zgradi Le 19M, dizajniranoj od strane Rudyja Ricciottija, održana CHANEL 2021/22 Metiers d’art, osmišljena od strane kreativne direktorke Virginie Viard. ''To je veliki, otvoreni prostor sa fasadom ukrašenom nitima od belog betona, baštom, prelepom pistom i velikom galerijom u kojoj će se održavati izložbe'' najavila je.

Mračna, mistična i uzbudljiva revija odaje počast Chanelovim korenima i kodovima koji prožimaju decenije i decenije prepoznatljivog rada.

Takođe, ona slavi svoje najcenjenije zanatlije  – od vezilja, šeširdžija, krojača perja i šljokica, obućara, pletilja... zbog čega je ovo svojevrsno ljubavno pismo onima koji su najbolji u svom poslu.

Kao i svaki put, sve je promišljeno do najsitnijeg detalja.

''Zamolila sam Dimitrija Chamblasa da napravi koreografiju za reviju i kasniji video-prikaz iste. Takođe, pozivnica je uključivala niz tekstova repera Claude MC Solaara i Abd Al Malika, kao i pisaca poput Sarah Chiche, Anne Berest i Nine Bouraoui, koje prepričavaju svoju viziju Maisons d’art-a. Tu je i serija razglednica preuzetih iz animiranih filmova koje je napravio REMEMBERS. Želela sam da svaki model, nacrtan od strane drugog ilustratora, predstavlja jedan od Maisons d’art i evoluira u malu priču inspirisanu ikonom CHANEL-a, ali sa iznenadnim preokretom'' objašnjava kreativna direktorka.

Najjači utisak jeste sofisticiranost koja susreće urbanost. Jakne od tvida kombinuju se sa duksevima i kardiganima, motivi grafita izvezeni su perlama u boji. Kaputi koji zapljuskuju zemlju nose se otkopčani. Paleta boja je tamna, sa komadićima svetla od kraljevske plave, ljubičaste, srebrne i bordo boje koje proviruju u moru crne. Tu su saten, pletivo, šljokice, jeans i ono najinteresantnije - puff jakna koja potvrđuje da uvođenjem viralnog trenda u kolekciju visoke mode, kreativna direktorka ima viziju modernizovanja tradicije ovog brenda i približivanja mlađoj publici.

Što se tiče aksesoara, ističu se Mary-Janes crno-bež potpetice ukrašene biserima - još jedan zaštitni znak Chanela. Duge kožne rukavice sa slojevima nakita na prvi pogled podsećaju na revije iz prošlog veka, ali zapravo su punk rock interpretacija koju Virginia Viard smelo upisuje u stari DNK brenda.

U galeriji pogledajte najbolje look-ove sa Chanel revije.

Profimedia Pogledajte prvi zadivljujuću reviju.