Ovog decembra, Bata je pripremio apsolutni spektakl - reviju “Probaj me” inspirisanu sopstvenom inspiracijom za bavljenje modom - Oliverom Mandićem koji će mu se pridružiti na samoj pisti u sredu, 8.12. u našem prestoničkom hotelu Hyatt Regency.

“Muzičke i filmske svetske zvezde su nas kroz vreme učile širinom mašte koja se može pokazati izborom odeće, a jedna od njih je i moja velika inspiracija iz ranih dana Oliver Mandić. On je neko ko je kroz svoje oblačenje pokazao do kakvih sve uzbuđenja i doživljaja ovaj tip izraza može da nas dovede”, istakao je Bata i dodao da je upravo ovoj ekstravagantnoj ličnosti, njegovoj autentičnoj muzici i vizuelnom identitetu, koji nije prevaziđen ni dan danas, i posvećena revija.

Kolekcija “Probaj me” prenosi upravo te elemente uzbuđenja. Najfiniji štofovi materijala, svila, vuna u kombinaciji sa savremenim tehnologijama obrade tekstila što dovodi do lakoće održavanja. Moćni dominantni sakoi, pantalone, kaputi dominiraju u kolekciji i nose jak i prepoznatljiv pečat uz puno detalja. Eklektika u stilovima, eklektika u materijalima, oponašanje burnosti života i sprečavanje dosade i unapred određenih diktata.

“Moda je jedan od kulturoloških trendova, a inspiracija za baš ovu kolekciju datira još od 70-ih pa sve do danas. Hipi, rok, pank, disko, grandž, trans stilovi otvorili su mogućnost čoveku da načinom odevanja pokaže sebe - svoju ličnost, svoje unutrašnje stanje, emocionalni status, sfere interesovanja. Moj je cilj upravo to - pokazati individualnost kroz slobodu izbora odevanja”, zaključio je Bata.

“Probaj me” je mnogo više od same modne revije. “Probaj me” je muzičko-scensko-modni spektakl koji će da nam u sredu od 18h potpuno promeni gledište na sopstveni vizuelni izraz i naučiti kako da na pravi način istaknemo našu ličnost kako joj i priliči.