Plave kose koje nikada neće izaći iz mode. Ipak, s vremena na vreme ukoliko želimo da osvežimo svoj izgled vredi probati i neke malo drugačije nijanse koje će nam stajati podjedanko dobro kao i one do sada proverene, ali će naš izgled učiniti svežijim i modernijim.

Pramenove većina voli, a odlično stoji osobama sa hladnijim, ali i neutralnim tonom kože zbog probuđenijeg izgleda. Ipak, nismo sigurni koja tehnika je najbolja za ono što želimo da postignemo.

U trendu za 2022. godinu se navodi korišćenje više različitih tehnika za savršen rezultat "prirodne plavuše", a to najčešće podrazumeva kombinaciju balayage-a i mikro svetlih pramenova na pramenovima koji uokviruju lice. Ipak, sve zavisi od rezultata kakav želite da postignete.

Zato frizeri savetuju da u salon ne dolazite bez slike za inspiraciju kao referentnom tačkom kako bi vaš stilista mogao da dešifruje vrste tehnika koje će možda morati da kombinuje da bi dobili ono što želite.

Niste sigurni odakle da počnete da tražite inspiraciju? Nastavite da skrolujete za najbolje odabrane plave frizure.

Halle Berry je bez sumnje neprikosnovena kraljica beachy balayage.

Istaknuta kosa uz sitne svetlije pramenove, tek malo tamniji koren i još mnogo toga, za apsolutno savršen rezultat.

Kombinacija hladne plave i nijansi boje meda je očigledna perfekcija.

Hladni tonovi sa malo prirodnog korena izgledaju ozbiljno šik na kovrdžavim frizurama.

Šiške su već ove sezone doživele veliki come back, a sada ih u 2022. očekuju i prošarani pramenovi.

Rosie se već godinama zalaže za prirodno ofarbanu plavušu i to lepo povezuje klasičnu plavušu sa modernim tehnikama.

Svetlije i pepeljastije nijanse na prednjoj strani, a tamnije i manje intenzivne boje pozadi pomažu pri dobijanje lepe frizure čak i kada kosa nije u sjajnom stanju.

Balayage u karamel tonu je odličan za posvetljivanje tamnije kose kako bi izgledala prilično prirodno.

Ombre Margot Robi spaja njen prirodni koren sa prljavom plavom pre nego što se na krajevima transformiše u klasični ton putera dok mikro pramenovi uokviruju lice i povezuju celu boju.