S vremena na vreme, koju god boju kose imali, sigurno ste se pitali kako bi izgledalo da ste plavuša. Toliko puta ste istraživali postojeće nijanse, isprobavali filtere i pokušali da zamislite kako bi vam ova kosa pristajala. Ali - nikada se niste usudili da probate.

Najnoviji trendovi plave boje kose krše postojeća pravila i donose inovacije - zato je sada pravo vreme za farbanje. 

Profesionalni frizeri skreću pažnju na kombinaciju boja koja izgleda prirodno. Tako da je danas sve češće da koren ostaje tamniji, a da se boja postepeno nijansira do svetlije - niko više ne želi oštre linije. 

Ako nikada ranije niste bili plavuša jer ste se plašili drastičnih promena, sada sa sigurnošću možete postići nijansu o kojoj ste sanjali. Ipak, ne očekujte da ćete moći jednim farbanjem da pređete iz tamne kose do savršeno plave. Budite strpljivi i uživajte u procesu različitih tonova, kako biste sačuvali zdravlje i mekoću svoje kose. 

Gledajte na to kao na faze da održite kosu u optimalnom stanju tokom čitavog procesa, posebno ako počinjete sa tamnijom kosom. Tamnija kosa može da zahteva nekoliko tretmana da bi se postigao željeni ton, jer je narandžasta obično jedna od prvih faza. Važno je uzeti u obzir vreme i finansijska sredstva koja su potrebna ne samo da postanete plavuša, već i da je održite

Takođe morate biti sigurni da je kolorista kog ste angažovali specijalizovan za vašu specifičnu teksturu kose - ovo je posebno važno ako imate kovrdžavu kosu.

Ovo su vodeće nijanse plave boje kose za 2021. godinu.

1. Kremasta bundeva

Kremastu boja bundeve bismo opisali kao srednje plavu do svetlo plavu boju kose koja ima bakarne, zlatne i crvene podtonove – podseća na bundevu. Ova boja je u trendu naročito posle leta ili jeseni jer klijenti počinju da gube letnji ten, a vreme postaje hladnije i sivlje, pa vaša koža postaje hladnija ili bleda. Dodavanjem tih mekih toplih nijansi koža izgleda zdravije i sjajnije. Ako imate hladan ton kože i roze ili belu put, savetujemo vam krem boju bundeve sa bakarnim i narandžastim tonovima. Ako imate toplu kožu i maslinastu ili tamnu put, savetujemo krem boju bundeve sa medom i jantarnim tonovima.

2. Puter plava

Puter plava je za ton toplija od platinasto plave. Ima snažan uticaj, ali ključno je da žute tonove držite podalje. Preporučuje se da tokom posete salonu nanesete tonik na bazi ljubičice ili pepela, a zatim ga kod kuće primenite šamponom ili masku sa ljubičastim pigmentom koji neutrališe neželjene tonove.

 3. Multidimenzionalna plava

Vidimo mnogo delikatnih i sofisticiranih trendova plave. Sve je u stvaranju iluzije višedimenzionalne nijanse tonova. Kada se mešaju tamniji i svetliji pramenovi, ružičasti i bakreni, to čini da plava boja izgleda življe i skuplje. 

4. Bronde balayage

Trend balajaža je i dalje jak ove godine. Glavni razlog je taj što se može prilagoditi vašem tonu kože i raditi sa prirodnom bojom omogućavajući čak i najtamnijoj kosi da postane plava sa zanosnim rezultatima. P.S. Posebno su aktuelni svetli prednji pramenovi koji čine kontrast s ostatkom kose.

5. Taman koren

Jedna stvar koja je postala univerzalna jeste ostavljanje neke dubine u korenima. Otkrili smo da ta dubija - čak i za jednu nijansu tamnija od platinasto plave — daje prirodniji, moderniji i dugotrajniji izgled.

 6. Breskva plava

Breskva plava deluje kao podloga platinastoj ili veoma svetlo plavoj kosi, čineći je najsuptilnije rozikastom do narandžastom. Ona će osvetliti svačije lice i dati adekvatan ton kože za zimu. U osnovi je to sofisticirana svetlija plava sa jagodama, tako da će se plave i zelene oči istaći, a hladni tonovi kože izgledati zdravije.