Pravi odabir beauty sastojaka za negu kože zaista može da napravi razliku, naročito ako imate specifičan problem poput akni, crvenila, hiperpigmentacije, i sl. Koji zahtevaju poseban tretman.

Takođe, kada je starenje kože u pitanju, edukacija je ključna jer nemaju svi preparati podjednak efekat, kao ni dugoročan rezultat.
U nastavku donosimo 7 anti-age sastojaka koje morate da uključite u negu kože.

1. Retinol

Eliksir protiv starenja - retinol postao je nezaobilazan deo nege kože. Dugotrajna upotreba ovog sastojka rezultira smanjenim izgledom bora, izbledelim ožiljcina, suženim porama i ujednačenim tenom. Najbolje funkcioniše kada ga uključite u vašu noćnu rutinu nege kože, sa proizvodom poput L’Oreal Revitalift Laser seruma koji uz pomoć retinola vidno koriguje prve znakove starenja, a redovnom upotrebom (nakon 4 meseca) čak i duboke bore. Važno je samo da ga uvodite postepeno kako ne biste iziritirali kožu, kao i da nakon njega na lice nanesete hidratantnu kremu koja će zaštititi kožu od sušenja.

Retinol je eliksir protiv starenja, namenjen svim ženama preko 30 godina.
Loreal 

2. Hijaluronska kiselina

Osnovna komponenta za hidriranu i blistavu kožu, hijaluronska kiselina pomaže u održavanju nivoa kolagena u vašoj koži. Izaberite proizvod sa mešovitom molekulskom težinom jer je njegova veličina čestica mala i stoga može bolje da prodre u kožu. L’Oreal Revitalift Filler serum sa do sada visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, što ga čini veoma efikasnim anti-age preparatom. Intenzivno hidrira i zaglađuje površinu kože, dok uklanja znakove starenja. Koristite ga za dnevnu negu koja će koži obezbediti elastičnost i jedrinu, a u noćnu negu uključite Revitalift Laser kremu koja poboljšava proces obnove kože, ublažava bore i čini teksturu kože lepšom.

Hijaluronska kiselina pomaže u odražavanju nivoa kolagena u koži.
Loreal 

3. Pro-Xylane

Patentirani aktivni sastojak nastao kao hibrid šećera i proteina stimuliše proizvodnju glikoaminoglikana, molekula odgovornih za odbranu kožu od gubitka vode. Sadrži ga L’Oreal Revitalift Laser dnevna krema sa SPF faktorom koja pomaže u korigovanju bora, jačanju kože i smanjenju pigmentacije.

OAP-SKINCARE-REVITALIFT LASER SERUM-ROUTINE-SRB.jpg
Loreal 


4. Peptidi

Veoma popularni za suzbijanje znakova starenja u predelu oko očiju, peptidi su u osnovi lanci aminokiselina koje čine deo esencijalnih proteina prisutnih u vašoj koži. Oni deluju tako što šalju signale vašim ćelijama da se poprave, što rezultira prefinjenom teksturom kože koja je zategnuta, a nežna. Najbolje se koristi u vidu kreme ili maske.

5. C vitamin

Još jedan beauty sastojak koji je postigao „esencijalni“ status, vitamin C ima nekoliko benefita za kožu, što uključuje I sprečavanje ranih znakova starenja. Po prirodi je antioksidantan i antiinflamatoran i može se suočiti sa svim znakovima starenja kao što su staračke pege, fleke i fine linije. Najbolje se koristi u obliku uravnoteženog, snažnog seruma koji se brzo apsorbuje u kožu.