Obrve daju odličan vizuelni efekat i pečat našem licu, te predstavljaju veoma bitan estetski deo. 

Nažalost, usled genetskih predizpozicija ili fizičkog oštećenja poput prečestog čupanja, obrve se mogu istanjiti, izgubiti formu i oblik. Upravo sa tim problemom se suočavaju mnoge dame.

Ipak ne treba očajavati jer tanke i proređene obrve se mogu preoblikovati, a za to će vam biti potrebno malo upornosti i dobre nege.

Zato vam predstavljamo najbolje prirodne načine za rast obrva: 

Ricinusovo ulje

Ovo ulje je stari trik koji zaista daje odlične rezultate, te ga danas zbog svoje popularnosti možete naći gotovo u svakoj radnji sa kozmetikom. Ovo poprilično povoljno sredstvo je jednostavno za upotrebu. Sipajte nekoliko kapi na svoje prste i nežno ih utrljajte na obrve, sve do samog korena. Ovaj ritual bi trebalo da praktikujete pre spavanja, kako biste ujutru odstranili ostatak ulja. Za viljive efekte, poput gustih i jačih obrva biće vam potrebno od tri do četiri nedelja. 

Vazelin

Vazelin ima fantastične efekte po obrve, jer podstiče rast i gustinu. On ih toliko dobra oblikuje i hidrira da sitne dlake postaju ravne i oblikovane. Što se tiče korišćenja, najbolje je da male doze aplicirate tri do četiri puta dnevno, i videćete pozitivne rezultate za tri meseca. 

Kokosovo ulje

Ako želite da dobijete potpunu gustinu obrva, najbolje je da koristite kokosovo ulje. Ono će vam pomoći da ubrzate proces rasta, posebno kod istanjenih i slabih obrva. Slično kao kod ricinusovog, najbolje je da ga stavljate tokom noći, a zatim ujutru odstranite višak. 

mila jovovic voli prirodne obrve
Profimedia 

Isceđen sok crnog luka

Probajte da stavite svež sok luka na obrve kako biste stimulisali rast novih dlaka. Crni luk sadrži visok nivo sumpora, koji podstiče cirkulaciju. Aplicirajte sok koji treba da odstoji na obrva oko sat vremena, a zatim isperite vodom. 

Konzumirajte vodu

Poznato je koliko voda podsticajno deluje na celokupan organizam, a posebno je značajna njena moć izbacivanje toksičnih materija iz tela, kroz urin. Počnite da pijete najmanje od 8 do 10 čaša vode svakog dana i držite se tog režima. Osim što ćete se osećati bolje, voda će podstići rast kose, ali i obrva. 

Masaža

Da li ste znali da je masaža obrva odličan način na koji možete podstići rast sitnih dlačica? Masirajte područje oko samih obrva maslinovim uljem, oko 5 minuta svakog dana. Na taj način ćete pokrenuti bolju cirkulaciju, te ćete veoma brzo videti pozitivne rezultate. 

irina shayk
Foto: Profimedia 

Aloe Vera

Prečesto čupanje obrva je najčešće razlog zašto one vremenom postaju istanjene i retke. Jedno od odličnih načina za podsticanje rasta je aloe vera. Uzmite list biljke, presecite ga na pola i prirodni đus -gel aplicirajte na svoje obrve, kako biste ubrzali rast.

Mleko

Poznato je da se mleko može koristiti u službi letpoe, ali smo sigurni da niste znali da ono može učiniti čuda za vaše obrve. Sipajte malo mleka na tufer i aplicirajte ga na obrve, pre nego što krenete na spavanje. Mleko će nahraniti i omekšati vaše obrve, i najvažnije, ubrzaće rast sitnih dlačica. 

Vitamin B i D

Pored raznih tretmana, veoma je važno i da oralno unosite hranljive materije koje se pozitivno odražvaju na vašu lepotu. U svoju ishranu uvedite hranu bogatu vitaminom B i D, jer upravo oni utiču na rast dlaka. Vrlo brzo ćete primeiti promene, jer će vaše obrve i trepavice biti neuporedivo duže.

Izbegnite losione i prečesto čupanje

Kada koristimo kremu ili losion na svom licu, mi ih obično razmazujemo i na obrve. Ovo ne bi trebalo da radite, jer razne hemikalije koje se nalaze u pomenutim proizvodima mogu izazvati oštećenje folikule dlake, ali i otežati rast.