Nakon godine u kojoj su prepoznatljiv Schiaparelli dizajn nosile brojne zvezde - od Beyonce i Adele, preko Cardi B do Lady Gage i Belle Hadid - kreativni direktor Daniel Roseberry odlučio se, neočekivano, za veliki zaokret. ''Takva hrabrost je nešto što cenim. Ali je isto najteža za zadržati kad ostvarite bilo kakav uspeh, jer svi žele da nastavite da radite ono što ste radili dok im ne dosadi. A onda ste gotovi'', rekao je dizajner uoči haute couture revije za WWD.

U pariskoj Petit Palais održao je reviju pred publikom u kojoj su sedeli Ye i Julia Fox, Chiara Ferragni i Laverne Cox, između ostalih, i pokazao kolekciju nazvanu ''Age of Discipline''. Za razliku od ranijih kolekcija bogatih volumenom i bojama, Daniel Roseberry odlučio se za strogoću kontrasta crne i bele uz zlatnu, tipičnu za Schiaparelli.

Inspiriran SF filmovima poput ''Dine'' i idejom visoke sveštenice, Daniel Roseberry predstavio je kolekciju jednostavnih silueta, izraženog kontrasta crne i bele koji ističe grafizam i raskošni nadrealizam zlatnih detalja. Iako mu je želja bila da kreira nešto što ne liči ni na koga drugoga, nemoguće je ne primetiti neke reference na  nakit Alexandera Caldera, siluete 'kralja' Space Age mode Pierrea Cardina ili ikoničan grudnjak Jeana Paula Gaultiera.

Za zlatne komade u emblematskim oblicima golubice, lokota i jastoga korišćena je pozlaćena koža koja se mokra oblikuje modelima i kalupima, a rezultat su nadrealistički komadi koji ujedinjuju prošlost brenda s futurističkom vizijom.

U galeriji pogledajte neverovatna modna izdanja:

Profimedia Pogledajte raskošni nadrealizam koji ostavlja bez daha.