Olivier Rousteing, kreativni direktor modne kuće Balmain, osmislio je nesvakidašnju kolekciju inspirisanu magičnim Barbie svetom koja slavnu lutku predstavlja u novim svetlu i ruši sve stereotipe.

Rousteing kaže da je ovom projektu pristupio iz dva ugla: jednog kao „dete koji sanja o Barbi“ i jednog kao vrhunski dizajner. „To što mogu da napravim kolekciju sa Barbie, danas pokazuje kako se svet promenio i koliko je dobar osećaj biti slobodan, bez straha od osuđivanja.“

Uzeo je Balmainove prepoznatljive kodove — monogram lavirinta koji je dizajnirao Pierre Balmain 70-ih, jastučiće za ramena, prevelika zlatna dugmad, čak i neke couture komade — i ugradio ih u Barbikin vizuelni svet kako bi napravio 50 unisex komada odeće i dodataka. Pored odeće, kolekciju su modelovale CGI lutke, a na aukciji će se naći tri NFT-a koji prikazuju Barbie i prijatelje u Balmainu.

Balmain x Barbie modna kolaboracija
Profimedia 

Baš kao što su predvideli najavljeni modni trendovi, nakon Fendacea i Balenciage i Simpsona, i u 2022. možemo očekivati naizgled nespojive modne saradnje.

Balmain ostvaruje naše snove iz detinjstva.
Profimedia 

Kao dječaku, Olivieru Rousteingu nisu dozvoljavali igranje s lutkama, no neke svoje dečje snove sada je ostvario ekskluzivnom modnom kolaboracijom Balmain x Barbie. Upravo to je bila motivacija da sada započne svoju modnu igru bez granica.

Zavirite u Balmain x Barbie kolekciju koja je 100% uniseks.
Profimedia 

Osim modne kolekcije, koja će se naći u prodaji od 13. januara(i po cijenama od 220 do 32,000 funti), osmišljena su i 3 NFT-a koji prikazuju Barbie i prijatelje u Balmainovim kreacijama, a bit će na aukciji od 11. januara.

Roze kolekcija inspirisana je kultnim Barbie lutkama.
Profimedia 

Važno je naglasiti i da ova zabavna modna saradnja za dizajnera ima dublju poruku: „Možete biti Ken koji posuđuje Barbikinu odeću ili Barbika koja posuđuje Kenovu. Kreirajmo društvo koje se vrti oko slobode, ne oko stereotipova.“

Barbie x Balmain briše sve modne stereotipe.
Profimedia