''Treba uhvatiti pozornost publike u dve sekunde. Opsednuti smo društvenim mrežama i brzi reagujemo, konzumiramo, kupujemo... Stoga lookovi u TV seriji treba da budu snažniji i veći nego u stvarnom životu'', tvrdi kostimografkinja Marylin Fitoussi koja je osmislila kostime za seriju Emily in Paris, što objašnjava zašto je moda u ovoj sezoni još odvažnija i efektna.

Kombinacije koje nosi Lily Collins u liku Emily Cooper pravi su napad na očni živac: color-blocking u svakoj mogućoj situaciji, spoji-nespojivo uzorci različitih dizajnerskih komada, još više potpetice i kapice koje sada ne uključuju više samo beretke, već i bucket hats, kačkete, marame i frizure toliko natapirane da evociraju Marie Antoinette.

Profimedia Najbolja izdanja.

S druge strane, imamo Camille i Sylvie, Francuskinje koje otelotvoravaju francuski chic, prilagođen ovim brzim konzumerističkim vremenima koja treba da privuku pažnju u roku sekunde. Baš kao što bismo i u likovima trebali prepoznati kontraste američkog stila života vs. francuskog: radoholičarstvo naspram balansa rada i privatnog života, otvorenost naspram misterija, to se prepoznaje i u njihovom pristupu modi. Odevne kombinacije Camille i Sylvie su, za razliku od Emilynih, umjerenije u količini boja i uzoraka, ne napadne već senzualne, savremene i bezvremene.

Emilyna prijateljica/suparnicaCamille nosi pretežno minimalističke crne i crno-bele kombinacije. U njenom garderoberu se mogu naći komadi poput Balmain sakoa, Valentino letnjeg odela i Roger Vivier cipela. Stil joj je klasičan, ali mladenački i casual, s detaljima koji se poigravaju siluetama i kontrastima usko-široko, prozirno-pokriveno.

Camille iz Emily In Paris ima klasičan francuski stil.
Profimedia 

Emilyna šefica Sylvie koju igra Philippine Leroy-Beaulieu dobar je primer klasičnog, ali senzualnog stila: pencil suknje koje prate siluetu, duge haljine ili suknje čiji izrez otkriva noge, struk istaknut pojasom... Najčešće nosi tamne tonove s povremenim akcentima poput kaputa s uzorkom ili topa u jarkim bojama, a pravi statement komadi su elegantne torbice i pojedini komadi nakita.

Sylvie iz Emily In Paris poseduje klasičan, ali senzualan stil.
Profimedia 

 Izvor: elle.hr